Hyppää sisältöön

Naisten Pankki Open – golfilla hyvää!

Golfaa naiselle ammatti -kiertueen voitto meni Jani Suomalaiselle ja Risto Virtaselle.

Lauantaina pelattiin Suomen suurimman hyväntekeväisyyskiertueen Naisten Pankki Openin finaali. Areenana toimi huippukuntoinen Kytäjän North West -kenttä.

Jo viidettä vuotta järjestetty Naisten Pankki Open on paisunut valtakunnalliseksi tapahtumaksi. Edellisestä vuodesta on otettu huima loikka, sillä viiden osakilpailun kiertuetta kasvatettiin tänä vuonna 22 kilpailun kiertueeksi. Myös tavoitteet pelaajamäärille asetettiin korkealle: 800 peliparia scramblaamaan, tällä kerättäisiin yhteensä 24 000 euroa kehitysmaiden naisille.

Noin 3 000 vapaaehtoisen voimin pyörivä Naisten Pankki pyörähti riman yli helpohkosti. 821 peliparia, 1 642 pelaajaa, 24 630 € ja 821 ammattia kerättynä kehitysmaiden naisille yhdessä kesässä! Suomen suurin hyväntekeväisyyskiertue on ponnistanut valtakunnalliseksi ja  aivan omaan kokoluokkaansa.

Mihin ne rahat sitten menevät?

Nopealla tarkistuksella Naisten Pankki on vuodesta 2006 kerännyt valtakunnallisesti yli 10 miljoonaa euroa hyväntekeväisyyteen. Nykyään vuosittain kerätään jo lähes miljoona euroa. Kuluprosentti oli vuonna 2015  noin 15 % eli miljoonasta eurosta menee peräti 850 000 euroa avun tarvitsijoille, joten kriitikoillakaan ei ole toiminnasta nokankoputtamista. 

Suurista kohdemaista mainittakoon Nepal, Myanmar ja Liberia. Varoja hallinnoiva Kirkon ulkomaanapu on ollut aktiivinen, sillä kohdemaita on kokonaisuudessa seitsemän. Kohdemaissa tuetaan naisten yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa kestävän kehityksen periaattein. Kyseessä ei siis ole kehitysapu tai lähetystyö vaan suoraviivaisempi tuki viedään suoraan kehitysmaiden naisille.

Upeaa, jaloa ja kustannustehokasta – mitä seuraavaksi?  

Naisten Pankki Openia on kuvastanut vuosien varrella jatkuva kehitys. 22 osakilpailun kiertueen järjestäminen on raskas savotta. Mikä ennen oli ennen sesonkityötä on nyt ympärivuotista. On siis ymmärrettävää, että kesän jäljiltä takki on hetken tyhjä. 

Sen verran saimme Kytäjän finaalista selville, että ainakin yritystapahtumaa suunnitellaan tukemaan nykyistä kiertuetta. Hinnoittelussa on myös noston varaa, sillä näin hienon tapahtuman pyörittäminen 60 € / pari -hinnalla tuntuu hieman liian pieneltä. Normaalikisatkin ovat tuota arvokkaampia, joten painetta nostolle on. Hyväntekeväisyyttähän tässä ollaan tekemässä.

Miten finaalissa sitten kävi?

Golfaa naiselle ammatti -kiertueen finaali pelattiin Kytäjän North West -kentällä.

Golfaa naiselle ammatti -kiertueen finaali pelattiin Kytäjän North West -kentällä.

Naisten pankki

Kisan kolme parasta sijoittuivat pisteen sisäpuolelle. Voiton veivät Vantaan Golfpuistoa edustavat Jani Suomalainen ja Risto Virtanen 45 pisteellä. 5 500-metrisenä pelattu huippukuntoinen kenttä oli klubipelaajille kinkkinen pelattava. Nopeilla viheriöillä ratkottu peli käytiin läpi noin viidessä tunnissa. Kaksikko sai voitostaan kutsun Golfresepti Travelin huhtikuun matkalla Costa Dauradaan. Muun muassa Luminen kentällä pelattavalla matkalla on tilaa myös muille kiinnostuneille.

Hyväntekeväisyys ja golf – varaa kasvulle?

Suomessa ei ole perinteisesti tehty laajamittaista hyväntekeväisyysgolfia. Yksittäisiä kilpailuja on paljon, mutta kiertueille ei ole löytynyt tekijöitä. Olisiko tähän enemmänkin kysyntää? Katselemalla muutamaa Naisten Pankin kilpailua ei ole vaikea ennustaa, että samantyyppisiä kilpailuja on tulossa lisää. Hieno tapahtuma upealla kentällä erittäin hyvään tarkoitukseen menevällä kilpailumaksulla tuo varmasti monelle golfarille hyvän mielen, vaikkei oma peli ihan palkintopallille ko. päivänä riittäisikään.

GoGolf jää innolla odottamaan, mitä uutta ja hauskaa Naisten Pankissa keksitään ensi vuoden kilpailuihin. Yhtä innoissaan lienevät myös tulevat tuensaajat kehitysmaissa!

Etsi luettavaa