Hyppää sisältöön

Naisten olympiaturnaus lähti käyntiin upeasti

Ennakkosuosikkeihin kuuluva Thaimaan Ariya Jutanugarn otti kärkipaikan avauskierroksen tuloksella 65 (-6).

Thaimaan uusi golftähti on voittanut tällä kaudella neljä kertaa LPGA Tourilla. Viime kuussa tuli uran ensimmäinen major Women’s British Openista. Ura otti tärkeän käänteen kun Ariya hyllytti draiverin, joka ei ole ollut bägissä huhtikuusta lähtien. Vahvalla pelaajalla pituutta riittää puukolmosella ja pitkillä raudoilla. Tarkkuus on tuonut peliin tarvittavaa tasaisuutta. Keskiviikkona kentän kuudennellatoista väylällä Jutanugarn avasi rautamailalla yhtä pitkälle kuin pelikaveri Stacy Lewis draiverilla. 

Ariyan taaksevienti näyttää todella vahvalle.

Ariyan taaksevienti näyttää todella vahvalle.

GettyImages

Kierrokselle Ariya teki yhdeksän birdiä tuplabogin ja yhden bogin.

Mietteet kierroksen jälkeen:

”Olen innostunut kilpailusta mutta keskityin tarkasti omaan tekemiseen enkä ollut lainkaan jännittynyt.”

”Griinit ovat todella haastavat ja vaikeat lukea.”

Olympic Golf Coursella tarvitaan avauksissa tarkkuutta, jotta pelaaja pääsee lähestymään griineille oikeasta suunnasta. Griinit ovat sen verran kovat, että lähestymisiin tarvita puhdas osuma ja spinniä pallon kontrolloimiseksi. Keli oli kuitenkin leuto ja olosuhteet ihanteelliset. Kenttä tarjosi hyvää tulostasoa kun 18 pelaajaa rikkoi 70 lyöntiä. 

Tässä joukossa oli myös maailman ykkönen Lydia Ko (69 -2). Lydian kierros ei alkanut toiveiden mukaan. Bogit väylille 3 ja 4 pudottivat tuloksen kaksi yli parin. Päivän pelasti kuitenkin väylällä 15 syntynyt eagle. Par nelosella Ko upotti täydellisen wedge lähestymisen reiän pohjalle. 

19-vuotias Lydia Ko on LPGA Tourin paras puttaaja.

19-vuotias Lydia Ko on LPGA Tourin paras puttaaja.

GettyImages

Lydia Ko antoi haastattelun kierroksen jälkeen:

”Mielestäni se oli varma aloitus. Tein eaglen, joka oli minun ensimmäinen olympialaisissa ja auttoi kääntämään kierroksen kulun. Olen pettynyt etten pystynyt hyödyntämään kolmea viimeistä väylää mutta ottaen aloituksen huomioon olen tyytyväinen, että päädyin alle parin tulokseen.”

Ko kertoi olympialaisten jännityksestä.

”Olin ok kävellessäni tiipaikalle.”

”Tunsin sydämmessä kun meidät kuulutettiin olympiaurheilijoina ja minut ryhmän ensimmäisenä. Oli hieman perhosia vatsassa.”

”Tämä tulee aina olemaan mukanani.”

Kilpailussa toisena on Inbee Park (66, -5), joka on kärsinyt pahasta peukalon niveltulehduksesta kaudella 2016. Inbee oli jättänyt kaksi viimeistä majorkilpailua väliin pelatakseen olympialaisissa. Ongelma peukalon kanssa sai median miettimään olisiko Korean neljäs paikka pitänyt antaa toiselle terveelle korealaiselle. Hyvä aloitus näytti pelikyvyn ja hiljensi kriitikot. 

Muita mielenkiintoisia poimintoja ovat Lexi Thompson (68, -3), Brooke Hendersson (70, -1) ja tietysti suomalaiset pelaajat Ursula Wikström (69, -2) ja Noora Tamminen (73, +2). 

Ursulan kausi 2016 sai keskiviikkona uuden kohokohdan.

Ursulan kausi 2016 sai tänään uuden kohokohdan.

GettyImages

Suomalaisten aloitusta voidaan pitää onnistuneena. Ursulan kierros oli tietysti loistava ja antaa mahdollisuuden mitalisijoihin heti kilpailun alusta. Tamminen tarvitsee onnistumisia mutta varmalta näyttänyt lyöminen antaa mahdollisuuden. Kierroksen lopulla kuviin päässyt Tamminen oli hieman turhautunut griinityöskentelyynsä mutta onnistui loistavaan lähestymiseen ja birdieen viimeisellä. 

Toiselle kierrokselle odotettaan kovempaa tuulta ja se saattaa näkyä tulostasossa. 

Leaderboard

 

Etsi luettavaa