Hyppää sisältöön

Naisten kovatasoisessa olympiaturnauksessa 63 ei riittänyt kärkeen toisella kierroksella

Korean Inbee Park nousi olympiaturnauksen kärkeen pelaamalla kaksi avauskierrosta tulokseen 66 (-5).

Yhteistulos -10 riittää kärkipaikkaan yhden lyönnin erolla. Identtiset kierrostulokset syntyivät hieman eri tavoin. Avauspäivänä tulos tuli helpommin pallonlyömisen ollessa loistavaa. Toisella kierroksella putteri oli paremmassa terässä ja kierroksen hyvä lopetus toi loistavan tuloksen. 

Inbeen osallistuminen kilpailuun oli vaarassa peukalovamman takia. Kesällä hän joutui jättämään kaksi majoria väliin käden pelikunnon palauttamiseksi. Ennen kilpailua Inbee sai Korean medialta kritiikkiä osallistumisesta ”puolikuntoisena” kun pelipaikka oltaisiin voitu antaa tuoreemmalle pelaajalle. Inbeen mailat ovat kuitenkin puhuneet hänen puolestaan.

Toisena on amerikkalainen Stacy Lewis (-9), joka lopetti kierroksensa neljään peräkkäiseen birdieen ja kirjautti naisten kenttäennätykseksi tuloksen 63 (-8). Ennätystulos sisälsi yksitoista birdiä. 

Stacy Lewis myönsi olleensa turhautunut svingiin vielä aamun lämmittelyn jälkeen. Kentällä kuitenkin jokin klikkasi.

Stacy Lewis myönsi olleensa turhautunut svingiin vielä aamun lämmittelyn jälkeen. Kentällä kuitenkin jokin klikkasi.

GettyImages

Kolmantena oleva Kanadan Brooke Hendersson (-8) onnistui myös neljän birdien lopetukseen ja kierrostulokseen 64 (-7). 

Kahdentoista parhaan joukossa on edustettuna 10 eri kansalaisuutta. Kahdeksantena tuloksessa -6 on Intian Aditi Ashok. 18-vuotias Aditi on kilpailun nuorin pelaaja ja osallistuminen Rion kilpailuun on ollut mielessä jo vuosia. Amatöörinä Aditi suunnitteli kilpailukalenterin kerätäkseen mahdollisimman paljon World Ranking pisteitä olympialaisia varten. Mitalin voittaminen olisi suuri saavutus sillä koko olympialaisten historiassa intialaiset naiset ovat ansainneet vain kolme mitalia. 

Amatöörinä Aditi Asok voitti Ladies British Amateur Open Strokeplay Championshipin.

Amatöörinä Aditi Asok voitti Ladies British Amateur Open Strokeplay Championshipin.

GettyImages

Tuoreena ammattilaisena Aditi voitti Ladies European Tourin karsintakilpailun pelaamalla kisan 23 alle parin. 

Kilpailun kovassa tulostasossa epäonnistujia olivat ne jotka eivät pystyneet alittamaan 70 lyöntiä. Lydia Ko (-3) ja Lexi Thompson (-3) putosivat kärjen tahdista. Avauskierroksen kärkipelaaja Ariya Jutanugarn (-6) pelasi toisen kierroksen parissa ja putosi kahdeksannelle sijalle. 

Kolmannen kierroksen huipputulos voi nostaa vielä mitalitaisteluun.

Kolmannen kierroksen huipputulos voi nostaa vielä mitalitaisteluun.

GettyImages

Ursula Wikström (-2) taisteli päivän kierroksen hienosti pariin (71) tehtyään triplabogin väylälle neljä. Yhteistulos riittää sijaan T28 ja pronssi on kuuden lyönnin päässä.  Noora Tamminen (+7) teki toisella kierroksella viisi birdiä mutta tuplapar 8 kakkosväylälle pilasi päivän tuloksen heti alusta.

Leaderboard

 

Etsi luettavaa