Hyppää sisältöön

Naisten joukkueella riittää kirittävää huomenna – tytöissä jättimäinen tasoero

Petra Salko pelasi yhden päivän parhaista tuloksista.

Suomen naisten täytyy löytää huomenna kirivaihde EM-joukkuekisoissa. Kakkoskori on karkaamassa tytöiltä, jotka ovat toiseksi viimeisenä avauskierroksen jälkeen.

Viisi lyöntiä erottaa Suomen naisten maajoukkueen tärkeästä kahdeksannesta sijasta amatöörien EM-joukkuekisoissa. Suomen kuusihenkisen joukkueen viisi parasta naista pelasi tänään tuloksen +3, mikä riittää avauskierroksen jälkeen 14. sijaan.

Kisassa pelataan kahden kierroksen lyöntipelikarsinta, minkä jälkeen kisa jatkuu reikäpelinä. Kahdeksan parasta pääsee mitalipeleihin mukaan ja kahdeksan seuraa sijoitusotteluihin. Kaikkiaan maita on mukana naisten sarjassa 20.

Kärkimaa Italia on peräti 20 lyönnin karkumatkalla Suomeen nähden. Suomella on kuitenkin huomenna mahdollisuus taistella mukaan mitalipeleihin, mutta se vaatii kunnon onnistumista. Viiden lyönnin etumatka ei ole järin suuri joukkuekisassa, mutta Suomen ja kahdeksantana olevan Tsekin väliin mahtuu viisi muuta maata, jotka kaikki mielivät pelaamaan Euroopan mestaruudesta.

Suomelta onnistui parhaiten Petra Salko, joka iski tauluun huipputuloksen 68. Hän ei kuitenkaan saanut riittävän hyvää taustatukea muulta joukkueelta: Emilia Tukiainen (76), Daniella Barrett (74), Anna Backman (72), Elina Saksa (76) ja Kiira Riihijärvi (73).

”Pelisuunnitelma oli pelata itsevarmasti ja rohkeasti. Tulostaso on kova, ja birdiepaikkoja pitää saada hyödynnettyä. Huomenna laitetaan vaihdetta silmään ja kaikki likoon”, Salko pohti Golf.fissä.

Italialla on kisoissa kotikenttäetu, sillä naisten mestaruus ratkaistaan Is Molas Golf Clubilla, Italiassa.

Suomi 65 lyöntiä kärjestä tytöissä

Tyttöjen kisassa nähtiin avauskierroksen jälkeen suorastaan järkyttävän suuri tasoero. Parador de El Salerin kenttä Espanjassa erotti jyvät tehokkaasti akanoista, sillä eroa kärkimaa Saksan ja viimeisenä avauspäivän jälkeen olevan Islannin välillä on peräti 66 lyöntiä!

Valitettavasti paljon Islantia paremmin ei pelannut Suomenkaan joukkue, jonka tulos +70 on vain lyönnin parempi kuin Islannilla.

Suomalaisista ainoastaan kaksi pelaajaa onnistui alittamaan 80 lyönnin rajan. He olivat Kerttu Hiltunen ja Ada Huhtala, jotka kiersivät kentän tulokseen 79. Valitettavasti kolmen suomalaispelaajan tulos alkoi yhdeksiköllä, mikä on auttamattoman paljon tällä tasolla.

Vaikka tulostaso tytöissä oli yleisesti ottaen heikko, nähtiin tänään muutama huippukierros. Päivän parhaan (66) ja heikoimman (95) kierrostuloksen erotus oli tänään peräti 29 lyöntiä!

Tulospalvelu naiset | Tulospalvelu tytöt

Etsi luettavaa