Hyppää sisältöön

Naisten British Openissa muhii yllätys – Sophia Popov johtaa Royal Troonilla kolmella lyönnillä

Tuleeko Sophia Popovista Saksan ensimmäinen naispuolinen major-voittaja British Openissa?

28-vuotiaan saksalaisen lisäksi vain Thaimaan Jasmine Suwannapura (-1) ja Australian Minjee Lee (-1) ovat alle parin kauden ensimmäisessä majorissa.

AIG Women´s Openia pelataan ensimmäistä kertaa legendaarisella Royal Troonilla, jossa The Openin voittaja on ratkottu jo yhdeksän kertaa. Viimeksi 2016, jolloin Henrik Stenson kukisti Phil Mickelsonin kaikkien aikojen kovimmaksi kaksintaisteluksi nimetyssä kisassa

Haastavaksi viritetty kenttä ja tuuli nostivat naisten kisan  cut-rajan kaikkien aikojen korkeimmaksi (+10). Neljännelle kierrokselle lähdetään tilanteesta, jossa maailmanlistalla sijalla 304 oleva Sophia Popov on yllätysjohdossa. 

Nimi on hyvin  harvalle golfia seuraavalle vielä tuttu. Mainittakoon, että kahden kierroksen jälkeen karsiutunut Sanna Nuutinen on maailmanlistalla 303:s, eli niukasti Popovin edellä. 

Saksan ja USA:n passit omaava Popov on pelannut ammattilaisurallaan enimmäkseen USA:n kakkoskiertueella,  Symetra Tourilla.

Paras sijoitus on toinen, LPGA Tourilla kisoja on reilut 20, kärkikymmeniköön hän ei ole vielä yltänyt.

Majoreissa paras sijoitus on 57:s.

Näitä taustoja vasten saksalaisen voitto olisi melkoinen sensaatio

Minjee Leen sukujuuret ovat Koreassa, hän on kuitenkin asunut koko ikänsä Australiassa

Minjee Leen sukujuuret ovat Koreassa, hän on kuitenkin asunut koko ikänsä Australiassa

GETTY IMAGES

Sunnuntai tulee olemaan Sophia Popovin golfuran suurin mahdollisuus ja kiirastuli. Kolmen lyönnin johdon puolustaminen majorissa Royal Troonilla on haastavaa.  Ykköshaastaja, viidesti LPGA:lla voittanut Minjee Lee on maailmanlistalla kahdeksas. British Openin koleat kelit ja tuulet ovat sopineet Leelle erinomaisesti, viiden viimeisen osallistumiskerran aikana hän on ollut kolmasti sijoilla 8-11.

Lee muodostaa veljensä Min Woo Leen kanssa ainoan sisarusparin, jotka ovat voittaneet US Amateurin juniorien sarjoissa.

Kahden päivän jälkeen johtanut Ruotsin Dani Holmqvist sai koulutusta ja kokemusta lauantaina. Tulokseksi tuli 77, kymmenen lyöntiä enemmän kuin Popovilla. Holmqvist putosi 19:ksi.

Yksikään saksalainen naispelaaaja ei ole voittanut golfissa majoria. Miesten sarjoissa sekä Bernhard Langerilla, että Martin Kaymerilla on kaksi major-voittoa.

Royal Troonillla ovat The Openin voittoa juhlineet muun muassa Arnold Palmer, Tom Watson, Justin Leonard sekä Henrik Stenson

Royal Troonillla ovat The Openin voittoa juhlineet muun muassa Arnold Palmer, Tom Watson, Justin Leonard sekä Henrik Stenson

GETTY IMAGES

V Sport Golf HD ja Viaplay näyttävät AIG Women´s Openin suorana lähetyksenä sunnuntaina kello 16.00 alkaen.  

Tuloslista AIG Women´s Open

Etsi luettavaa