Hyppää sisältöön

Naisten British Openia voi seurata suorana – näin kilpailu televisioidaan Suomessa

Sanna Nuutinen haki tuntumaa Royal Troonin poteroihin. Ursula Wikström on toinen suomalainen arvoturnauksessa.

Sanna Nuutinen ja Ursula Wikström hakevat menestystä tällä viikolla British Openissa. Kisaa voi seurata suorana television välityksellä.

Naisten British Open käynnistyy huomenna Royal Troonissa. Naisten major-turnaukseen on Suomesta valikoitunut kaksi pelaajaa: Ursula Wikström ja Sanna Nuutinen, jolle kisa on ensimmäinen arvoturnaus uralla. Nuutinen ei kuitenkaan lähde matkaan kuvia kumarrellen. 

”Fiilikset ovat hyvät. Tavoite on jättää mahdollisimman monta maailmatähteä taakse”, Nuutinen viestitti kisapaikalta.

Ja maailmantähtiä kisassa riittää, vaikka maailmanlistan kymmenestä parhaasta pelaajasta poikkeuksellisesti vain kuusi on mukana tämän viikon kisassa. Poissa ovat mm. maailmanlistan ykkönen Jin Young Ko ja kolmonen Sung Hyun Park.

Sen sijaan muun muassa Danielle Kang, Nelly Korda ja Brooke Hendersson ovat mukana taistelussa himoitusta pystistä ja suuresta palkintopotista. Kisassa jaetaan pelaajille yhteensä 4,5 miljoonaa dollaria palkintorahoina. Siitä voittajan osuus on 675 000 dollaria.

Nuutinen kertoi, että kenttä sopii 29-vuotiaan golfammattilaisen silmään. Hän kuvaili sitä hienoksi ja kivan pitkäksi. Pituutta links-klassikolla on 6 050 metriä eli kenttä pelataan yli 200 metriä pidempänä kuin Helsingin Golfklubin Talin kenttä valkoisilta tiiltä. Molempien kenttien par on 71.

Naisten peliä saattaa hankaloittaa sää. Nuutinen on katsonut sääennusteita tarkasti, eivätkä ne lupaa hyvää kisan läpiviennin kannalta.

”Kisaan luvattu kovia myrskytuulia ja sadetta, saa nähdä pysyykö kenttä pelattavana vai tuleeko paljon keskeytyksiä”, hän uumoili.

Nuutisen starttiaika torstaina on klo 16.55 Suomen aikaa. Nuutisen epäonneksi sadetta on luvattu erityisesti iltapäiväksi ja alkuillaksi, jolloin hän kiertää kenttää.

Wikström, 40, pääsee matkaan puolen päivän aikaan, jolloin sää on suopeampi tuloksentekoa ajatellen. Hän ei myöskään ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, vaan osallistuu British Openiin jo ties kuinka monennetta kertaa.

Wikströmin paras sijoitus on vuodelta 2009, jolloin hän sijoittui kisassa 44:nneksi. 

Penkkigolfarien kannalta hyvä uutinen pon se, että kilpailua voi seurata television ja eri päätelaitteiden välityksellä suorana. Torstaina ja perjantaina Viaplayn ja V sport -kanavan lähetys alkaa klo 12.30 Suomen aikaa ja jatkuu klo 20.30:een saakka. Lauantaina lähetysaika on klo 16–21.30. Sunnuntaina lähetys alkaa klo 15 ja päättyy 20.30.

LPGA Tourin kilpailut on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V sport -kanavalta

Etsi luettavaa