Hyppää sisältöön

Näin LIV-pelaajat menestyivät US Openissa – Mickelson ja Oosthuizen suurimmat pettymykset

Dustin Johnson, Phil Mickelson ja Louis Oosthuizen ovat LIV Golfin tähtipelaajia. KUVA: GETTY IMAGES

Kohutun LIV-kiertueen pelaajat eivät menestyneet kummoisesti sunnuntaina päättyneessä US Openissa. Paras oli entinen maailmanlistan ykkönen Dustin Johnson.

Matt Fitzpatrick otti uransa ensimmäisen major-voiton sunnuntaina The Country Clubilla vietyään US Openin nimiinsä lyönnin turvin. Kilpailun jälkeen hän oli ikionnellinen ja sanoi, että voisi jäädä tyytyväisenä eläkkeelle.

Sitä hän tuskin tekee, mutta 27-vuotiaan englantilaisen lausunto kertoo paljon siitä, kuinka suuri merkitys major-turnauksilla on pelaajille.

Majoriin haluavat osallistua jatkossa myös kohutulle LIV-kiertueelle siirtyneet pelaajat, vaikka PGA Tourilta heidät onkin jo potkittu pois. DP World Tour kertoo myöhemmin tällä viikolla sen, miten se suhtautuu LIV Golfiin liittyneisiin pelaajiin.

US Openiin LIV Golfin ensimmäisessä osakilpailussa olleita pelaajia osallistui yhteensä 12 pelaaja. Lisäksi Patrick Reed ja Bryson DeChambeau siirtyvät Saudi-Arabian valtionrahaston omistamalle kiertueelle.

US Openissa LIV Golf -pelaajien menestys ei ollut kummoista. Paras heistä oli Dustin Johnson, joka sijoittui jaetulla 24. sijalle. Viime vuonna Johnson sijoittui US Openissa jaetulle 19. sijalle.

Johnsonin lisäksi kolme muuta läpäisi cutin. He olivat Richard Bland, Reed ja DeChambeau, joista ainoastaan Bland onnistui parantamaan sijoitustaan hieman viime vuodesta.

Huomionarvoista on Phil Mickelsonin kehno menestys. Lehtitietojen mukaan suurimman starttirahan LIV Golfiin liittymisestä saanut Mickelson pelasi kaksi ensimmäistä kierrosta tulokseen +11 ja sai pakata kimpsunsa ja kampsunsa jo perjantain jälkeen, sillä cut-rajaksi muodostui +3. Viime vuonna Mickelson sijoittui turnauksessa jaetulle 62. sijalle.

Suuri pettymys oli myös Louis Oosthuizen, joka niin ikään jäi selvästi cut-rajasta. Kolmena edellisenä vuotena eteläafrikkalainen sijoittui US Openissa seitsemänneksi, kolmanneksi ja toiseksi.

Kiertuetta on kritisoitu voimakkaasti siitä, että kyseessä on Saudi-Arabian valtion harjoittamaa urheilupesua, jolla se pyrkii kääntämään katseet pois sen harjoittamista ihmisoikeusrikoksista.

US Openin tulosten perusteella vaikuttaa siltä, että negatiivinen huomio LIV Golfin ja siihen liittyneiden pelaajien ympärillä vaikutti negatiivisesti heidän suorituksiinsa Bostonin lähellä pelatussa arvoturnauksessa.

LIV-pelaajien sijoitukset US Openissa

SijoitusPelaajaTulos
T24Dustin Johnson+4
T43Richard Bland+8
T49Patrick Reed+9
T56Bryson DeChambeau+13
MCSergio Garcia+4
MCJames Piot+4
MCBranden Grace+5
MCTalor Gooch+5
MCKevin Na+5
MCSam Horsfield+6
MCLouis Oosthuizen+8
MCPhil Mickelson+11
MCJinichiro Kozuma+13

Etsi luettavaa