Hyppää sisältöön

Nämä palkintorahamiljönäärit hakevat uutta vauhtia Challenge Tourilta

Oliver Wilson on tienannut urallaan melkoisen määrän euroja.

Uusi Challenge Tour -kausi starttaa huomenna Keniassa. Haastajatasolta hakee vauhtia uralleen moni nimekäs pelimies.

1. Oliver Wilson

Englantilainen Oliver Wilson pelasi häikäisevästi kausina 2007 ja 2008. Ensin englantilainen sijoittui rahalistalla 11:nneksi ja pisti seuraavana vuonna vielä paremmaksi ja nousi top-teniin seitsemänneksi. 36-vuotias on voittanut urallaan yhteensä lähes seitsemän miljoonaa euroa palkintorahoja. Tällä viikolla hän pelaa kisaa Keniassa, jossa koko palkintopotti on 220 000 euroa.

2. Johan Edfors

Johan Edfors on moninkertainen voittaja Euroopan Tourilla.

Johan Edfors on moninkertainen voittaja Euroopan Tourilla.

Getty Images

Ruotsalainen Johan Edfors voitti kaudella 2006 peräti kolme Euroopan Tourin kisaan. Viimeiset vuodet ovat kuitenkin sujuneet kehnosti, ja hän on jojoillut haastajatason ja pääkiertueen välillä. Viime vuonna Edfors voitti yhden CT-kisan, mutta epätasaisuuden vuoksi hän ei noussut 15 parhaan joukkoon ja Euroopan Tourille. 41-vuotias Edfors on voittanut palkintorahoja 5,3 miljoonaa euroa.

3. Michael Hoey

Michael Hoey on pelannut pitkän uran.

Michael Hoey on pelannut pitkän uran.

Getty Images

Irlantilaisen Michael Hoey voitti vuonna 2001 British Amateurin, mutta ammattilaisura urkeni kunnolla vasta viime vuosikymmenen vaihteessa. Hoey pelasi tasaisen hyvin ja voitti kausilla 2011 ja 2012 kolme kilpailua. Viime kauden päätteeksi hän putosi takaisin haastajatasolle, jota kautta hakee uutta vauhtia. Hoey on viivalla myös Kenian kisassa. Euroopan Tourilta palkintorahaa on kertyy noin 3,7 miljoonaa euroa.

4. Mikael Lundberg

Mikael Lundberg on kulkenut pitkän tien tourilla.

Mikael Lundberg on kulkenut pitkän tien tourilla.

Getty Images

Ruotsalaisella Mikael Lundbergilla on ikää jo 43 vuotta, mutta vanha vielä jaksaa painaa. Lyhytlyöntinen Lundberg ei ole koskaan noussut Euroopan Tourin ykkösketjuun, mutta pitkään kestänyt ura on tuonut miljoonatienestit: kaikkiaan palkintorahaa on plakkarissa lähes kolme miljoonaa euroa. Euroopan Tourilla voittoja on kaikkiaan kolme, joista yksi Venäjältä, joka oli tuolloin ET:n ja CT:n yhteiskisa. Voittoja on tullut myös kahdesta muusta Challenge Tourin kisasta, ensimmäinen jo 20 vuoden takaa.

5. Rhys Davies

Rhys Davies kuuluu Walesin golfässiin.

Rhys Davies kuuluu Walesin golfässiin.

Getty Images

Walesilainen Rhys Davies ei ole ehkä nimekkäimmästä päästä, mutta hänkin on ehtinyt urallaan voittaa Euroopan Tourilla. Hän nappasi voiton vuonna 2010 Marokon-kisassa. Seuraavana vuonna hän hävisi samassa kisassa playoffsin. Toissa vuonna hän nousi kaudeksi pääkiertueelle kahden CT-voiton turvin, mutta hissi toi täksi vuoksi takaisin haastajatasolle. 31-vuotiaalla on paljon pelivuosia jäljellä. Palkintorahaa Davies on voittanut pelkästään Euroopan Tourilta yli 2 miljoonaa euroa.

Euroopan Tour -kausi starttaa huomenna Keniasta. Suomalaisista mukana ovat Oliver Lindell ja Kalle Samooja.

Etsi luettavaa