Hyppää sisältöön

Näin Yhdysvaltain kippari Tiger Woods kommentoi kohujen marinoiman Patrick Reedin sääntörikettä

Tiger Woods joutui heti Australiaan päästyään selittelemään Patrick Reedin tekosia.

Kapteeni Tiger Woods ei pitkään ehtinyt viettää aikaa Australian maaperällä, kun häneltä jo kysyttiin Patrick Reedin sääntörikkomuksesta Tigerin isännöimässä kisassa.

Tiger Woods isännöi viime viikolla Hero World Challenge -kisaan ja kipparoi puolestaan Yhdysvaltain joukkuetta tällä viikolla Australiassa pelattavassa Presidents Cupissa.

Kun Yhdysvaltain joukkue saapui pitkän matkanteon uuvuttavana perille ja ensimmäiseen lehdistötilaisuudessa, ei kestänyt pitkään, kun Tigerilta tiedusteltiin viikonvaihteen kisassa kohua herättäneestä Patrick Reedin sääntörikkomuksesta.

Kohua Reedin tempaus aiheutti siksi, että monen mielestä hän rikkoi sääntöä tietoisesti parannettuaan pallon asemaa wasteland-alueella. Reed sai rikkomuksesta kaksi penalttia, mitä on yleisesti pidetty liian pienenä rangaistuksena.

Näin Reed toimi:

Mutta mitä mieltä Tiger oli asiasta? Ymmärrettävästi joukkuekilpailun alla mestari muotoili vastauksensa huolellisesti.

”Kyllä, olen puhunut ”Patin” kanssa asiasta, ja se on taaksejäänyttä elämää. Keskitymme nyt tähän viikkoon ja loistavan Kansainvälisen joukkueen kohtaamiseen”, Woods sanoi.

”Kuten tiedämme, hän sai rankkarit, ja se siitä. Piste. Valitettavasti hän missasi playoffin noiden kahden lyönnin takia, mutta kuten sanoin, katseemme ovat jo kääntyneet tähän viikkoon.”

Hero World Challengen voitti Ruotsin Henrik Stenson kahden lyönnin erolla Reediin. 

Miten yleisö reagoi?

Olisi tietenkin Yhdysvaltain joukkueen etu, mikäli Reedin sääntörike unohtuisi mahdollisimman nopeasti. Golf.com-sivuston mukaan esimerkikis Marc Leishman povasi, että suurelle yleisölle Reedin rike tarjoaa ”ammuksia” vierasjoukkueen hiillostamiseen.,

Aiemmin myös Kansainvälisen joukkueen Cameron Smith otti voimakkaasti kantaa Reed-jupakkaan.

Reed ei kuitenkaan ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, mitä tulee kohuihin. Ura kohujen parissa lähti jo yliopistoaikoina, kun hän sai potkut joukkueestaan. Ristiriitainen hahmo ei ole aiemminkaan ollut kaikkien PGA Tour -pelaajien suosiossa.

Vuoden 2018 Ryder Cupissa Reed tai pikemminkin hänen vaimonsa Justine Reed puhututti, koska hän kritisoi voimakkaasti sitä, ettei hänen miestään laitettu pelaamaan yhdessä Jordan Spiethin kanssa. He olivat muodostaneet tehokkaan taisteluparin edellisessä Ryder Cupissa vuonna 2016.

Presidents Cup käynnistyy ensi perjantaina. Yhdysvallat lähtee kisaan kaikesta huolimatta voittajasuosikkina. Ryder Cup -henkinen ottelu pelataan torstaista sunnununtaihin. Torstaina ja perjantaina pelataan yksi kierros joukkuekisaa, lauantaina kaksi ja sunnuntaina mies-miestä-vastaan-reikäpelit.

Etsi luettavaa