Hyppää sisältöön

Näin vaihdat golfmailaan gripin

Golf Skyn Ari Koutuaniemi kertoo

Gripin vaihtaminen on helppoa hyvillä välineillä. Aikaa yhden gripin vaihtamiseen kuluu muutama minuutti.

Kun lähdet vaihtamaan grippejä, tarvitset seuraavia asioita: gripin tai grippejä, grippiteippiä (myydään golfliikkeissä),  mattoveitsen koukkuterällä,  sakset, hiustenkuivaajan, ruuvipenkin (suojaa varsi jollain pehmeällä), mineraalitärpättiä eli lakkabensiiniä ja ämpärin.

Vaihe 1

Pidä mailanvarresta tukevasti kiinni ja poista vanha grippi käyttämällä terävää, koukkuteräistä mattoveistä. Koukkuterä tarvitaan siksi, että tavallisella terällä grafiittivarsi voi vaurioitua.

Vaihe 2

Kiinnitä maila ruuvipenkkiin siten, että lavan urat osoittavat kohtisuoraan ylöspäin. Poista vanha liimateippi. Liima irtoaa helpommin, kun sitä lämmittää hiustenkuivaajalla. Mittaa oikea pituus teippiä käyttämällä apuna uutta grippiä. Kiinnitä teippi varren ympäri ja painele se ilmatiiviisti vartta vasten, pienet rypyt eivät haittaa. Taittele ylimenevä osa varren pään sisäpuolelle.

Vaihe 3

Kaada ämpärin yläpuolella reilusti tärpättiä gripin sisäpuolelle pitäen samalla toisen käden etusormea tulppana gripin päässä olevassa reiässä. Valele tärpättiä myös grippiteipin päälle, jolloin silloin grippi liukuu helposti yli.

Vaihe 4

Työnnä grippi jämäkästi teipin päälle. Gripin suoruuden voi varmistaa gripissä mahdollisesti olevista viivoista ja teksteistä. Anna liiman kuivua ja tärpätin haihtua noin tunnin ajan, ennen kuin otat mailan käyttöön.

Ohjeet antoi välineasiantuntija, PGA professional Ari Koutuaniemi Golf Skyn Vantaan-myymälästä.

Etsi luettavaa