Hyppää sisältöön

Näin tuotat painetta palloon

Osuman puhtaus erottaa eri tasoiset pelaajat toisistaan. Raudoilla lyötäessä tämän eron huomaa osumaäänen ja pallon lähtönopeuden erona. Tällä viikolla PGA valmentaja Timo Karvinen käsittelee osumapainetta.

Painopiste on perusta puhtaalle osumalle

Jussi Miettinen

Yllä oleva kuva havainnollistaa painopisteen ja käsien sijainnin yhteyttä osumahetkellä. Kun vartalon paino on pallon etupuolella, myös kämmenet on helpompi saada pallon etupuolelle. Kiinnitä huomio myös hartioiden linjaan, joka on seurausta edellisistä.

Harjoittele oikean käden painetta

Jussi Miettinen

Valitse nostava maila esimerkiksi pitching wedge ja aseta pyyhe tai kuvan mukainen osumahahlo kämmenen mittaan pallon taakse.

Vie maila vaakatasoon ja paina oikean ranteen kämmenluilla pallon etupuolelle.

Jatka kämmenten liikettä matalana kohti kohdetta. Oikean käden thrust vaikuttaa vain 1–2 m ennen osumaa, joten muista pitää liike riittävän pienenä. Tavoitteena osumakohta lavan alimmissa urissa ja matala launch angle pallolle.

Aloita downsvingi alavartalosta

Jussi Miettinen

Aseta suuntakeppi päkijän ulkopintaan. Aloita downsvingi pohkeen ja lonkan siirtymisellä kohti keppiä. Vasemman jalan paine maata vasten on terävän osuman starttinappula. Kun alavartalo saavuttaa tukipisteensä se alkaa kiertyä ja jalan paine maata vasten lähettää ylävartalolle impulssin oikenemiseen.

Timo Karvinen on toiminut maajoukkuevalmentajana neljässä eri maassa ja valmentaa muun muassa European Tour -pelaaja Sami Välimäkeä. Timo opettaa Espoon Golfseurassa ja talvisin Season Golfissa.

  • Kuvat on otettu Kreikassa sijaitsevassa Costa Navarino Resortissa, jonne järjestetään maalis-huhtikuun vaihteessa GoGolf-lehden opetusmatka Timon johdolla.

Etsi luettavaa