Hyppää sisältöön

Näin syntyi Samoojan albatrossi: ”Katsomosta alkoi kuulua: It´s gonna go in!”

Kalle Samooja pohti caddiensa kanssa mailaa jatkolyöntiin

Kalle Samoojalle riitti tänään Nedbank Golf Challengen kymppireiällä draivi ja rautanelonen par 5:n selättämiseen. Albatrossi oli miehen ensimmäinen koskaan.

Päivän suuri golfuutinen on ollut Kalle Samoojan tekemä albatrossi European Tourin kauden toisessa finaalikisassa. Samooja teki urotekonsa päivän ensimmäisellä reiällään (Gary Player Country Clubin kymmenes reikä).

Pituutta reiällä on tuloskortin mukaan 500 metriä. Kyseessä oli turkulaisen golfuran ensimmäinen albatrossi.

”Olihan startti päivään. Saatiin vihdoin albatross-tili auki 22 vuoden odottelun jälkeen”, Samooja herkutteli. ”Hyvä drive latuun. Caddie oli vähän sitä mieltä, ettei nelonen riittäisi greenille asti, niin ajattelin laittaa vähän ekstraa. Näin pompun kohti lippua, joten ajattelin, että on hyvä.”

Hyvä se tosiaankin oli, näin Samooja pystyi päättelemään yleisön reaktiosta.

”Katsomosta alkoi kuulua ”It´s gonna go in!”. Vähän ajan päästä jengi hyppi ja huusi greenin takana, niin se oli sitten selvä. Reikä ei nimittäin näkynyt sinne asti, mistä lyötiin”, Samooja kertasi huippuhetkeään.

Turkulainen pelasi muutenkin vahvan etusysin tehtyään sille kolme birdieä ja yhden bogin. Kierroksen puolivälissä Samooja oli noussut kärkikamppailuun viisi alle tuloksellaan.

Kentän etuysistä tuli kuitenkin eiliseen tapaan plusmerkkinen. Tänään Samooja teki neljän reiän jaksoon kaksi bogia ja yhden tupla. Birdiesaldo jäi nollaanm, joten kierroksen tulos oli -1. Se on myös Samoojan kokonaistulos, millä hän jakaa kahden kierroksen jälkeen 25:ta sijaa.

”Takaysi jatkui hyvällä pelillä, mutta jotenkin tuo etuysi on ollut vaikea mulle. Pallonlyöminen on vähän nihkeää ollut muutenkin, niin siellä virheet ovat vain maksaneet paljon”, Samooja kertoi.

Mikäli Samooja haluaisi jatkaa pelejään ensi viikolla Dubaissa kauden päätöskisassa, hänen pitäisi sijoittua viiden parhaan joukkoon . Tällä hetkellä jaettuun neljänteen sijaan on matkaa viisi lyöntiä.

”Top vitoseen on vähän matkaa, mutta hyvällä viikonlopulla ihan otettavissa.”

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa Viasatilta ja Viaplayltä

Etsi luettavaa