Hyppää sisältöön

Näin pienestä se jäi kiinni

Näin lähellä se oli

Graeme Storm päätti Portugal Mastersin bogiin. Se maksoi hänelle työpaikan aivan minimaalisella eurolla.

Onko 100 euroa paljon vai vähän? Satoja tuhansia palkintorahaa vuodessa tienaaville Euroopan Tour tähdille se voi kuulostaa pikkurahalta, mutta Graeme Storm voi olla tänään eri mieltä. Nimittäin juuri vaivainen saturainen pudotti hänet ensi kaudella Euroopan pääkiertueelta.

Storm sijoittui rahalistalla 112:nneksi, kun 111 parasta sai uusittua kortin ensi kaudelle. Kiertueelta vapautui paikka, kun Ruotsin David Lingmerth keskittyy PGA Touriin. Viimeisen Tour-kortin sai englantilainen konkari David Howell, joka tienasi tällä kaudella 247 747 euroa. Stormin rahasaalis oli 247 647 euroa.

Storm teki Portugal Mastersissa viimeiselle reiällä bogin, joka tuli hänelle siten todella kalliiksi.

38-vuotias englantilainen on tienannut urallaan yli 6,5 miljoonaa euroa, joten hän ei putoa tyhjän päälle, mutta totta kai unelmatyöpaikan menettäminen harmittaa.

Storm on pelannut kiertueella vuodesta yhtäjaksoisesti vuodesta 2005 lähtien. Ensimmäisen Euroopan Tour -kautensa hän pelasi vuonna 2001, mutta joutui hakemaan vauhtia Challenge Tourilta kolmen kauden ajan. Parhaalla kaudellaan hän sijoittui rahalistalla 16:nneksi.

Toki Stormilla on vielä mahdollisuus tehdä paluu kiertueelle karsintojen kautta. Ne pelataan PGA Golf Catalunyassa marraskuun puolivälissä.

 

 

 

Etsi luettavaa