Hyppää sisältöön

Näin pelaajat valittiin olympialaisiin

Oletko ihmetellyt sitä, miten pelaajat valittiin olympialaisiin. Tässä artikkelissa saat vastauksen kysymykseen.

Sekä miehissä, että naisissa kilpailuun valittiin 60 pelaajaa. Karsinta perustui maailmanlistaan sekä maakiintiöihin. Olympic Ranking perustui Official World Golf Rankingiin. Karsinnan deadline oli 11. heinäkuuta.

GettyImages

Maailmanlistan top 15:sta maakiintiö salli enintään neljä pelaajaa maata kohden. Miehissä tämä kiintiö täyttyi vain amerikkalaisilla pelaajilla, joita oli kuusi viidentoista parhaan joukossa: Dustin Johnson (2), Jordan Spieth (3), Bubba Watson (5), Rickie Fowler (7), Patrick Reed (10) ja Matt Kuchar (15).

Kun Spieth ja Johnson kieltäytyivät kutsusta pääsivät Reed ja Kuchar osallistumaan olympialaisiin. Jos Reed ja Kuchar olisivat olleet top 15:sta ulkopuolella, he eivät olisi päässeet kilpailuun mukaan ja vapaat paikat olisivat siirtyneet Olympic Rankingin perälle. 

Loput pelaajat valittiin Olympic Rankingin 60 parhaan joukosta, josta maakiintiö salli enintään kaksi pelaajaa maat kohden. Maakiintiöiden takia Olympic Ranking ylettyi huomattavasti pidemmälle kuin World Ranking. Esimerkiksi kun neljä amerikkalaista pelaajaa oli valittu, putosivat kaikki muut amerikkalaiset listalta pois ja takana olleet pelaajat siirtyivät ylöspäin. Näin tapahtui jokaisen maan kohdalla, kun pelaajakiintiö oli täyttynyt.

World Rankingissä suomalaiset miehet Mikko Ilonen (235) ja Roope Kakko (293) sijoittuivat Olympic Rankingissa sijoille 46 ja 53 ja ansaitsivat paikkansa kisoihin. 

Naisissa käytettiin samaa systeemiä kuin miehissä. Top 15 Etelä-Korea ansaitsi neljä paikkaa kisoihin ja Yhdysvallat kolme.

Olympic Rankingista suomalaiset naiset saivat myös hienosti kaksi pelaaja kisoihin: Ursula Wikström (43) ja Noora Tamminen (44). 

Sekä miehissä että naisissa yksi paikka taattiin järjestävälle maalle, jos heidän pelaaja ei karsinut mukaan omin voimin. Brasilialaiset onnistuivat kuitenkin karsimaan mukaan yhden miespelaajan ja kaksi naista.  

Miehissä Brasiliaa edustaa Adilson da Silva

Miehissä Brasiliaa edustaa Adilson da Silva

GettyImages

Miesten kilpailu alkaa torstaina 11.8. ja naisten maanantaina 16.8. Kilpailu pelataan Riossa olympialaisia varten rakennetulla Olympic Golf Course kentällä. Pelimuotona on 72 reiän lyöntipeli.

Miesten pelaajalista

Naisten pelaajalista

Etsi luettavaa