Hyppää sisältöön

Näin helle on vaikuttanut kenttiin ja golfareiden käyttäytymiseen?

Soitimme kotimaisille kentille ja kysyimme miten helle on vaikuttanut pelaajien käyttäytymiseen. Mitä hyviä ja mitä taas huonoja puolia normaalista poikkeavat lämpötilat ovat tuoneet?

Otimme yhteyttä muutamiin kotimaisiin kenttiin kysyen miten hullut helteet ovat vaikuttaneet pelaajiin ja muihin toimenpiteisiin kentällä. Kysyimme yhtä positiivista asiaa, yhtä negatiivista asiaa ja yhtä muuta huomiota, joita kentällä on kertoa helteiden vaikutuksesta. 

Helsingin Golfklubi, Lauri Gulin

”Positiivinen asia ehdottomasti on se, että varhaiset aamut ja illat ovat täyttyneet normaalia paremmin. Tänäänkin jo ennen seitsemään ykkös- ja kakkosväylällä oli paljon pelaajia. Pelit ajoittuvat tasaisemmin läpi päivän – keskipäivällä on enemmän tilaa kuin on normaalisti”, Lauri Gulin näki positiivisen vaikutuksen. 

”Negatiivinen asia golfareiden kannalta on varmasti se, että todella paljon enemmän kierroksia jää kesken. Varsinkin iäkkäämmät pelaajat saavat usein tarpeekseen jo ysin tai 12 väylän jälkeen, vaikka kenties alkuperäinen tarkoitus oli pelata koko kierros.” 

Muita huomioita Gulin kertoo kentän osalta. 

”Kastelu on jouduttu järjestämään vähän eri tavalla. Viheriöitä ei uskalleta leikata kovin alas, sillä ruoho kuolee näillä kuumuuksilla herkästi. Meidän ei tarvitse ostaa vettä, mutta niillä kentillä jotka joutuvat, voi kentän kastelu koitua kalliiksi kulueräksi”, Gulin pohtii. 

Hirsala Golf, Esa Hukkanen

Hirsala Golfissa vieraspelaajien kierrokset ovat olleet normaalia suuremmassa roolissa heinäkuussa. 

”Helle on vähentänyt kokonaiskierrosmäärää jonkin verran. Positiivinen asia on, että ihmiset ovat paremmalla tuulella ja juomaa kuluu tosi paljon ravintolasta”, Esa Hukkanen pohtii. 

”Negatiivisena asiana ehkä se, että moni jättää kierrokset pelaamatta näissä lämmöissä. Meillä on vettä riittänyt kentälle ja se on edelleen hienossa kunnossa.”

Vuosaari Golf, Harri Mankki

Vuosaari Golfissa on mahdollisesti lyöty Suomen pisimmät draivit tänä kesänä. Vesi on ollut kortilla, joten kenttä on todella kovassa kunnossa. 

”Ehkä vähän vähemmän pelaajia kuin viime vuonna, mutta ei merkittävää pudotusta. Meillä on aika vähän varjoa kentällä, joten se saattaa tehdä siitä osittain raskaan pelata jo senkin takia”, Harri Mankki kertoo. 

Vuosaari pyrkii jäljittelemään links-kenttää ja kuivat kelit ovat tehneet siitä entistä linksmäisemmän. 

”Pallot pomppivat tosi kauas ja aina pelaajat eivät edes ymmärrä etsiä niitä oikeista paikoista. Viimeisellä väylällä, joka on noin 400 metriä on lyöty avauksia viheriölle – niin paljon pallo pomppii”, Mankki jatkaa. 

”Vesi on vähän kortilla. Pitää aika tarkasti miettiä mistä kohtaa kastelee ja mistä ei. Osa tiipaikoista muun muassa on vähän kuollut ruohon puolesta helteen myötä. Mutta ei pidä valittaa, onhan tämä uskomattoman hienoa!”

Peuramaa Golf, Juha Ruponen

Juha Ruponen sanoo, että Peuramaalla helle on vaikuttanut vain positiivisesti. Hommat rullaava ja niin rullaavat myös golfautojen renkaat. 

”Golfautot ovat todella tiiviissä käytössä. Meillä on noin 30 autoa ja kyllä kaikki taitavat kiertää vähintään yhden kierroksen päivässä. Kentät ovat loistavassa kunnossa ja pelaajia riittää”, Juha kertoo Peuramaan terveiset. 

”Negatiivisia vaikutuksia en ole ainakaan vielä huomannut. Juomat meinaavat loppua kesken kun niitä ostetaan todella kovaa vauhtia. Meillä on vesipisteitä kentällä paljon, ja kaikilta sairauskohtauksilta ja muilta välikohtauksilta on vältytty. Toivottavasti lämpöä riittää myös syksymmällä”, Juha toivoo. 

 

 

 

Etsi luettavaa