Hyppää sisältöön

Näin Earl Woods kouliinnutti Tigerista kaikkien aikojen golfaria – lähes 30 vuotta vanha video paljastaa erikoiset koulutusmenetelmät

Isä ja poika vuonna 2004. Earl Woods kuoli kaksi vuotta myöhemmin.

Earl Woods häiritsi Tigerin peliä usean kuukauden ajan monella eri tavalla lähes jokaisella lyönnillä, kunnes poika hyväksyi asian, eikä häirintä tuntunut sen jälkeen enää miltään.

Tiger Woodsin isällä Earl Woodsilla oli erikoisia tapoja kehittää pojan peliä, kun tämä oli nuori. Yhtenä menetelmänä Earl käytti sitä, että hän häiritsi pojan keskittymistä kierroksen aikana.

”Hänen keskittymiskykynsä on huomattavasti edellä muihin samanikäisiin verrattuna”, isä-Woods kertoo alla näkyvällä videolla, joka on vuodelta 1992.

Earl Woods oppi samanlaisia menetelmiä, kun hänestä koulutettiin sotilasta Yhdysvaltain armeijan erikoisjoukkoihin.

”En erityisesti nauttinut siitä, mutta ymmärsin, että se on välttämättömyys”, Earl sanoi.

Videolla näkyy, kuinka Earl Woods puhuu Tigerille kesken lyönnin ja häiritsee häntä myös fyysisesti.

”Hän teki sitä koko kierroksen ajan lähes jokaisella lyönnillä kahden kolmen kuukauden ajan, kunnes hyväksyin asian, eikä se tuntunut sen jälkeen enää miltään”, Tiger sanoo.

Earl Woodsin koulutusmenetelmät eivät ole videon pääteema, vaan siinä käydään läpi myös tasa-arvoa. Vuonna 1992 maailma oli melko erilainen mustan golfarin näkökulmasta. Lajin elitistinen leima oli tuolloin vielä voimakas.

”En ole varakas, mutta olin tarpeeksi onnekas, että tunnistin sen, että poikani on poikkeuksellinen lahjakkuus. Niinpä käytin kaikki taloudelliset voimavarani ja säästöni, että poikani kehitys olisi taloudellisesti turvattu.”

Vaikka vuonna 1992 Tiger Woods oli vielä teini-ikäinen amatööri, hänen isänsä tiesi jo silloin, että poika tulisi muuttamaan golfmaailmaa.

Neljä vuotta videon tekemisestä Woods voitti PGA Tourin Vuoden tulokas -tittelin ja vuonna 1997 hän vei nimiinsä uransa ensimmäisen major-voiton.

Nyt major-voittoja on kasassa jo 15 – ja jahti jatkuu heti kun turnaukset pääsevät jatkumaan koronaepidemian jälkeen.

Etsi luettavaa