Hyppää sisältöön

Näin Donald Trump huijaa golfissa

Trump on innokas golfari...

Presidenttiehdokas Donald Trump tunnetaan paitsi omistamistaan golfkentistään myös siitä, että hän huijaa golfissa. Kokosimme Trumpia kohtaa esitettyjä huiputussyytöksiä.

Viime lauantaina ilmestyneessä Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä oli juttu, johon oli koottu konservatiivien presidenttiehdokkuuden jo varmistaneen Donald Trumpin koottuja valheita. Donald Trump pyrkii valehtelemalla Yhdysvaltain presidentiksi ja voi onnistua siinä -jutussa mainittiin myös, että Trumpilla ei ole aina puhtaita jauhoja pussissaan golfkentälläkään. 

Netistä löytyykin kosolti tietoa Trumpin golfhuijauksista. Esimerkiksi nyrkkeilijä Oscar de la Hoya kertoi, kuinka kerran kiinteistöpohatta puijasi kaksi kertaa kahden reiän aikana. Esimerkiksi Trumpin puskiin mennyt pallo löytyikin noin metrin päästä reiästä, kun ehdokas ehti hurauttaa pelikaveriensa edelle autollaan.

Sitten Trump vain ilmoitti muille, nostavansa pallon ylös. ”Se on muuten annettu”, hän sanoi.

Vähän aiemmin näyttelijä Samuel L. Jacksoniltä oli kysytty eroa siitä, miten hänen Trumpin pelaaminen eroaa toisistaan. Jackson vastasi seuraavasti: ”En huijaa.”

Itselle annettu chippi

90-luvun puolivälissä Trump pelasi Sports Illustrated -lehden silloisen toimituspäällikön Mark Mulvoyn kanssa. Sade keskeytti kierroksen, ja kun he palasivat sateen lakattua takaisin kesken jääneelle reiälle, Trumpin pallo oli ilmestynyt viheriölle. Mullroy kysyi suorasukaisesti, että miten ihmeessä sinun pallo voi olla viheriöllä, kun olet lyönyt karheikossa pitkin päivää. Trump vastasi siihen seuraavasti: ”Kaverit, joiden kanssa yleensä pelaan, huijaavat koko ajan. Minun pitää tehdä samoin, jotta pysyisin mukana”, hän myönsi.

Kun laulaja Alice Cooperilta puolestaan kysyttiin erään lehden haastattelussa, että mikä on pahin julkkiksen tekemä golfhuijaus, hän ei sanonut muuta kuin, että siihen liittyi mies nimeltä Donald Trump.

Who’s Your Caddie -kirjan tekijä Rick Reilly taas kertoi Trumpin merkanneet tuloskorttiinsa liian pieniä numeroita, harjanneen pallon putterin avulla reikään ja antaneen itselleen putteja – mm. yhden chippietäisyydeltä.

”Se oli ensimmäinen annettu chippi, jonka tiedän.”

Trumpin todennäköiselle vastustajalle Hillary Clintonille Trumpin pelitavat antaisivat hyvän lyömäaseen, ellei hänen miestään ja ex-presidenttiä Bill Clintonia tunnettaisi myös omista golfkonnuuksistaan.

Etsi luettavaa