Hyppää sisältöön

Näillä mailoilla kotivoitto Italiaan

Francesco Molinari voitti Italian Openin toistamiseen.

Francesco Molinarin voitto Italian Openissa tuli Niken mailoilla. Rauhallisesti lyövän italialaisen bägistä löytyy melko tavanomaisia työkaluja. Putterin muoto on matkittu Tiger Woodsilta.

Kotivoitto on aina maukas. 33-vuotias italialainen Francesco Molinari kukisti kovan taistelun jälkeen Masters-voittajan Danny Willettin. Italialainen pääsi nostamaan palkintopystiä ensi kertaa sitten vuoden 2012 Espanjan avointen voiton.

Italian Openin voittopystiin kirjoitettiin Molinarin nimi jo toistamiseen, sillä hän voitti mestaruuden myös vuonna 2006. European Tourin menestynein italialainen on Constantino Rocca, jolla on viisi voittoa. Molinari nousi Matteo Manasseron rinnalle jakamaan kakkossijaa neljällä voitollaan.

Fransesco Molinari on luottanut jo pitkään Niken mailoihin. Rautasetti on viime vuoden mallia, mutta muuten bägin sisältö on uudistunut tälle vuodelle.

Molinari on tunnettu rytmikkäästä svingistä. Hän ei ole voimalyöjä, ja draivin keskimitta on tälläkin kaudella ollut vain 260 metriä (285 jaardia), kun European Tourin draivitilaston ykkösmies Dean Burmester on pommittanut avauksia 292 metrin keskiarvolla. Molinari on draivitilastossa 225 pelaajan joukossa sijalla 143.

Italialaisen puumailojen varret on tarkoitettu ”smooth”-tyyppisellä svingillä lyöville. Rautamailoissa ja wedgeissä Molinarilla on ollut pitkään klassikkovarret, True Temperin Dynamic Goldit. Dual Sole -malli wedgeissä on tarkoitettu toimimaan erilaisilla alustoilla.

Puttaaminen on italialaisen leipälaji. Hän johtaa European Tourin putit per griiniosuma -tilastoa. Vuosien varrella hänen bägistään on löytynyt mm. Odysseyn puttereita, mutta tällä hetkellä hän käyttää Niken kulmarautaa, jonka muotoilussa Tiger Woods on ollut mukana.

Draiveri
Nike Vapor Fly (10,5°)
Varsi: Mitsubishi Rayon Tensei CK Blue 60 TX

Puu-3
Nike Vapor Fly (13°)
Varsi: Mitsubishi Rayon Kuro Kage 70X

Hybridi
Nike Vapor Fly (17°)
Varsi: Fujikura Motore Speeder HB 9.8X Tour Spec

Rauta-4
Nike Vapor Pro Combo
Raudat 5–PW
Nike Vapor Pro
Varret: True Temper Dynamic Gold X100

Wedget
Nike Engage Square Sole (52°)
Nike Engage Dual Sole (56° ja 60°)
Varsi: True Temper Dynamic Gold S400

Putteri
Nike Method Origin B1-05

Pallo
Nike RZN Tour Platinum

Etsi luettavaa