Hyppää sisältöön

Nähdäänkö nämä miehet juhannuksena Suomessa?

Sam Torrance

GoGolfin tietojen mukaan Linna Golf aikoo järjestää ensi kesänä Senior European Tourin kilpailun Suomessa.

Ensi kesänä Suomessa saatetaan nähdä nimekäs kaarti pelaamassa golfkilpailua, sillä hämeenlinnalainen Linna Golf hamuaa Senior Tourin kisan järjestämistä.

GoGolfiin on tihkunut tietoa neuvotteluista jo syksyllä, mutta aiemmin Linna Golf ei ole kommentoinut huhuja julkisuudessa. Nyt hämeenlinnalaiskenttä ja European Tour ovat päässeet lähelle sitä pistettä, että kisa todella järjestetään Suomessa.

”Neuvotteluja käydään ja niissä ollaan loppusuoralla”, Vanajanlinna Groupin hallituksen puheenjohtaja Mika Walkamo vahvistaa.

Senior Tourin kisa on isompi tapahtuma kuin Challenge Tourin osakilpailu. Kiertueella pelaa lukuisia Euroopan Tourin voittajia, Ryder Cup -kapteeneja ja ainakin yksi major-voittaja. Esimerkiksi Ian Woosnam, Sam Torrance ja Mark James kuuluvat kiertueen vakionimiin. 

Kisojen ikäraja 50 vuotta

Yhdeksikkö on syystäkin Linna Golfin kuvatuin reikä.

Yhdeksikkö on syystäkin Linna Golfin kuvatuin reikä.

Anna Lehtomaa

Ikäraja kiertueelle on 50 vuotta. Tänä vuonna kiertueen rahalistan voitti englantilainen Paul Broadhurst, joka ehti voittaa urallaan kuusi Euroopan Tourin kisaa. Senior Tourilla pelaa nykyään myös ikiamatöörinä pidetty Gary Wolstenholme, joka sijoittui rahalistalla kaudella 2016 viidenneksitoista.

Linna Golfissa kisa järjestettäisiin juhannusviikolla siten, että viimeinen kisapäivä olisi perjantai eli juhannusaatto. Kilpailu on kolmipäiväinen. Senior Tourilla kahtena ensimmäisenä päivänä peliryhmään pääsee mukaan myös yksi amatööripelaaja. Lisäksi kisaviikolla pelataan kaksi pro-amia.

Walkamo näkee Senior Tourin kisan järjestämisen jatkumona, sillä Linna Golf tunnetaan Suomessa myös kisakenttänä. Linna Golfissa on pidetty avaamisestaan lähtien monta isoa kisaa, kuten kaksi Challenge Tourin osakilpailua, EM-kisoja, PGA:n mestaruuskisoja ja viime vuosina Finnish Tourin kisoja. ”Haluamme olla arvostettu kisakenttä”, Walkamo sanoo.

Kisoissa kova taso

Entiset kiertuejyrät osaavat myös pelata, sillä kolmipäiväisten kilpailujen voittotulos painuu yleensä rutkasti alle parin.

Senior Tourilla järjestäjät saavat kilpailuun kolme villiä korttia. Suomalaisista ammattilaisista esimerkiksi Mikael Piltz täyttää ensi vuonna 50 vuotta ja ikänsä puolesta oikeutettu pelaamaan kilpailun. 
Kilpailun budjetti liikkuisi noin 500 000 punnassa. Kilpailut myös televisioidaan, ja lähetykset keräävät erittäin suuren katsojamäärän.

Vierumäen Challenge Tourin kilpailu järjestetään ensi kesänä 3.-6.8.

Etsi luettavaa