Hyppää sisältöön

Myrskyvesi hautasi golfkentän alleen: ”Täällä ei nyt näytä kovin hyvältä”

Kuten lipputangosta näkyy

Vain kaksi viheriötä 18:sta jäi kovan myrskyn ja sateiden seurauksena vedenpinnan yläpuolelle Ruotsin länsirannikolla Norjan rajan tuntumassa.

Myrskyisä tuuli ja sateet nostivat vedenpinnan ennätyksellisen korkealle peittäen suurimman osan Fjällbacka Golf Klubbin kentästä alleen maanantaina. Kenttä sijaitsee meren rannalla ja on haavoittuvainen kovien myrskyjen aikaan.

Vedenpinta nousee kentän alueelle tuulten pauhatessa tietystä suunnasta. Suolaveden lisäksi kenttää huuhtelee sateiden aikana viereisiltä rinteiltä valuvat makeiden  sadevesien massat.

”Täällä ei näytä nyt kovin hyvältä”, kuvaili Fjällbackan toiminnanjohtaja Ture Eriksson maanantaina aamupäivällä ruotsalaiselle Golfbranschen-sivustolle antamassaaan lausunnossa.

Tapahtuma ei kuitenkaan ole vuonna 1972 valmistuneella kentällä ainutlaatuinen, vastaavia tilanteita tulee lähes vuosittain. Edellisen kerran kenttä ”ui” vain kaksi viikkoa aiemmin, kaudella 2019 selvittiin ilman ensimmäistäkään tulvaa.

”Suolavesi ei ole kentälle vaaarallista, jollei se jää pitkäksi aikaa seisomaan.  Olemme tähän luonnonilmiöön tottuneita. Tiistaina kentän alue on jo kuiva ja täällä pelataan, vaikka ulkopuolisen on sitä vaikeaa uskoa. Viimeistään keskiviikoksi kenttä on saatava kuntoon, silloin jäsenistö pelaa viikkokisaansa” Ture Eriksson ennakoi tapahtumien kulkua.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Golfbranschen-sivusto.

Fjälbacka Golf Klubb

GolfBranschen

Etsi luettavaa