Hyppää sisältöön

Muurame hurmaa maisemillaan

Muurame Golf ja näkymää etulenkille.

Aivan Jyväskylän kupeessa sijaitseva Muurame Golf hurmaa maisemillaan ja korkeuseroilla.

Lassi Pekka Tilanderin suunnittelema Muuramen Golfkenttä on laajentui 18-reikäiseksi (PAR 71) kentäksi elokuussa 2006. Kangasmaastoon sijoittuva kenttä on hyvin elämyksellinen huikeine näköaloineen ja korkeuseroineen. Sopii niin aloittelijalle kuin vaativammallekin pelaajalle.

Muurame Golf ja näkymää etulenkille.

Muurame Golf ja näkymää etulenkille.

Sami Kosunen

Väylille on tehty viime vuosina jonkun verran uudistuksia ja peliä nopeuttavia ratkaisuita. Maisemointiin myös on panostettu parina viime kesänä vahvasti. Kenttä avataan komeasti klubin terassin edustalta par-5lla loivaan ylämäkeen. Kakkonen ottaa sitten luulot pois. Melkein 400 metrinen par-4 ylämäkeen, klubitiiltäkin 384m. Siinä tulee jo osua ”latuun” koska raffit on jo tähän hetkeen päässeet niin pitkiksi, ettei se pallo niissä, etenkään ylämäkeen, rullaa mihinkään. Etuysillä on muuten mukavan leppoinen tunnelma, on par-3 väyliä joissa paljon korkeuseroja, mutta ei mitenkään liian pitkiä. Hieman ajatusta mailavalintaan ja viheriöosuma on tosiasia. Väylä 9 on muodostumassa Muuramen yhdeksi nimikköväyläksi. Par-4 dogleg vasempaan vesieste sisämutkassa. Näkymältään hieno väylä osaa kuitenkin olla varomattomalle petollinen. Varma sijoitus avauksessa nurkkaan vai sankarilyönti veden yli alle 100 metriin? Siinä vaihtoehdot.

MGS kakkosen viheriö.

MGS kakkosen viheriö.

Sami Kosunen

Takaysi on taas sitten hieman alkuunsa helpohkon näköinen, mutta osaa yllättää lähes joka kerta. Alkuun 10 ja 11 on suht lyhyitä väyliä, mutta ylämäkeen pelatessa se pituus on vaan numero väylätaulussa. Todellisuudessa sitä joutuu lyömään hieman pidemmälle. Väylän 12 tiipaikalta alkaa hahmottumaan lopullisesti kuin hienoa näkymää kenttä todella tarjoaa. Hieno par-4 alamäkeen. Siis oikeasti alamäkeen! Huikea väylä jossa avausta varjostavat oikealla vesi ja vasemmalla iso raffi ja hoitamaton hiekka-alue. Sitten kun pikkuhiljaa kivuttu väyllä 15 aukeaa koko Keski-Suomen mäkimaisema eteenne. Olo on hetken kuin olisi Kainuun vaaralla tai pienen tunturin laella pohjoisemmassa. Loppu onkin sitten ”laskettelua” kohti klubia.

 

Huikeita maisemia @muuramegolf #homeclub #weekendround #golf #gogolffi

Kuva, jonka Sami Kosunen (@samikosunen) julkaisi

 

Klubilla on myös pukutilat ja pesumahdollisuus, saunaa kannattaa kysellä caddiemastereiltä. Ravintolasta saa erillisannoksia ja lounasta. Pikku sämpylät, pullat ja virvoikkeet on myös valikoimassa. Proshopista löytyy kampetta pelurille kuin pelurille.

Etsi luettavaa