Hyppää sisältöön

Muumi-golftuotteet Suomesta ulkomaiden markkinoille: ”Potentiaali kaupanteolle on valtava”

Aki ja Heli "Äiree" Kuivaniemi ovat tallanneet samoja polkuja jo 46 vuoden ajan.

Muumi-painatuksilla varustetut pallot, biogolfteet, pokerchipit ja merkkausnastat ovat golfvälineliikkeiden lisäksi keväästä eteenpäin saatavilla myös Finnairin lentokoneista.

Aki Kuivaniemen perheyrityksellä Golf Coatilla on ollut kova vauhti päällä koko 15 vuotisen historiansa ajan.

Yritys aloitti toimintansa tuomalla markkinoille 2000-luvun puolivälissä golftuotteisiin liittyvät sprayt, pian tämän jälkeen maailmallakin kovan suosion saavuttaneet muoviset birdiepallot.

Kuivaniemi etsi ja löysi maailmalta myös Suomen markkinoille sopivimmat golfsimulaattorit, joita Golf Coat on myynyt jo noin 150, enemmän kuin kaikki muut kilpailijat yhteensä.

Suunnitteilla ja viittä vailla valmiina oli Pietarin valloitus simulaattoreilla muutama vuosi sitten. Sopimus Venäjän ensimmäisen, mahtipontisen kokoisen simulaattorikeskuksesn  laitteiden toimituksesta karahti kiville loppusuoralla.

Suuri ja kestävä aluevaltaus ovat olleet ympäristöystävälliset Biogolteet, jonka tuotannon ja tavaramerkin Golf Coat osti itselleen Itävallasta.

”Tiitä tehtaaltamme lähtee maailmalle vuosittain muutama miljoona, kaikki painatuksin varustettuna, nopea ja luotettava painatus palloihin, merkkausnastoihin ja pokerchippeihin ovat myös osa palveluamme.”

Aki Kuivaniemi on vetänyt useimmissa tuotevalinnoissaan oikeista naruista ja hoitanut huolella jälleenmyyjille ja asiakkaalle lupaamansa asiat.

Aki Kuivaniemi on vetänyt useimmissa tuotevalinnoissaan oikeista naruista ja hoitanut huolella jälleenmyyjille ja asiakkaalle lupaamansa asiat.

Teemu Tyry

Yhteistyö Moomin Charactersin kanssa avaa ikkunan kansainvälisille markkinoille

Golf Coat teki kesällä 2019 Moomin Charactersin kanssa kolmivuotisen lisenssisopimuksen Muumipeikon ja muiden Muumihahmojen käyttöoikeuksista golftuotteissa.

Sopimuksen puitteissa Muumi-painatuksilla varustettuja golfpalloja ( Callaway, Srixon, Dixon) BioGolfTeetä ja Pokerchippejä sekä merkkausnastoja on ollut myynnissä kotimaisissa golfalan liikkeissä.

Tammikuussa Golf Coat toi markkinoille lahjapakkauksen, jota tullaan kotimaan lisäksi markkinoimaan voimallisesti ulkomaisille turisteille ja mahdollisesti myös ulkomailla.

”Muumipainatuksin varustetut lahjapakkaukset menevät Finnairin uuteen, toukokuussa ilmestyvään katalogiin, jonka kautta voi tilata tuotteet penkilleen ennakkoon. Lisäksi koneisiin tulee Pikku Myy ja Nuuskamuikkunen erikoispakkaus vakiotuotteeksi. Arviolta 15 miljoonaa ihmistä tulee näkemään tuotteet luetteloiden kautta. joten Finnairin lisäksi myös omat odotuksemme myyntien volyymeille ovat korkealla”, Aki Kuivaniemi kuvailee tuntemuksiaan.

Muumihahmojen suosio on Japanissa aivan omassa luokassaan. Kuivaniemi ei salaile toivettaan siitä, että hän saisi Suomen oikeuksien lisäksi sopimusteitse mahdollisuuden toimia myös Japanin markkinoilla.

”Yksi askel kerrallaan. Olemme tehneet kovasti töitä päästäksemme tähän pisteeseen. Muumit ovat todella vahva brändi kansainvälisillä markkinoilla. Uskon, että yhteistyömme heidän kanssaan nostaa myös omaa tunnettuuttamme ja avaa uusia ovia kaupankäynnin kehittämiseksi.”

Muumiaiheisla golftuotteita sisältävän lahjapakkauksen suositushinta on 49,50 euroa

Muumiaiheisla golftuotteita sisältävän lahjapakkauksen suositushinta on 49,50 euroa

Perheyrityksessä painetaan pitkää päivää

Biogolfteet myydään pääosin yrityksille ja golftapahtumiin, Aki ja vaimonsa Heli Kuivaniemi ovat ottaneet tavakseen myös jokasyksyisen myyntimatkan asuntoautollaan ”Napoleonilla” ympäri Euroopan.

”Liiketoimintamme on terveellä pohjalla, liikevaihto lähentelee miljoona euroa, katteet ovat kohdallaan. Kaiken lisäksi saamme tehdä töitä alalla, joka on meille myös rakas harrastus.

Työhön sitoutumisesta kertoo paljon sekin, että Kuivaniemet ovat rakentaneet toimistonsa jatkeeksi makuuhuone -ja oleskelutilat.

”Golfkauden aikana yövyimme enimmäkseen täällä viihtyisän kotimme asemasta, ja olemme tavallistakin tehokkaampia heti aamuvarhaisesta iltamyöhään.”

Golf Coat on saanut maineen luotettavana ja äärimmäisyyksiin tarvittaessa venyvänä kumppanina golftuotteiden painotöissä. 

”Myynti tapahtuu jälleenmyyjien kautta, joiden toimintaa pyrimme tukemaan kaikin mahdollisin keinoin. Erityisen tyytyväisiä olemme tuotteittemme pakkaamisen jo seitsemän vuoden ajan tehneen, kehitysvammaisia työllistävän Espoon työ -ja oppimiskeskuksen toimintaan”, Kuivaniemi jatkaa.

"Ongelma on mahdoton jossei Äiree saa sitä hoidettua", kuuluu Aki Kuivaniemen määritellmä vaimostaan Helistä.

”Ongelma on mahdoton jossei Äiree saa sitä hoidettua”, kuuluu Aki Kuivaniemen määritellmä vaimostaan Helistä.

Teemu Tyry

Muumipeikko ja Pikku Myy mukana GoExpo golfmessuilla

Helsingin Messukeskuksessa (28.2-1.3.2020) pidettävillä golfmessuilla Muumit ovat näkyvästi esillä, lasten ja vanhempienkin messuvieraiden ilahduttajina, halattavina ja kuvattavina karkauspäivänä, lauantaina 29. helmikuuta.

”Golf Coatin osastolla on kaikkina kolmena päivänä erikoisohjelmaa ja yllätyksiä, tervetuloa koko perheen voimin”, Aki Kuivaniemi muistuttaa.

Muumipeikko ja Pikku Myy tuovat golfmessuille eloa ja iloa etenkin juniori-ikäisille ja lapsenmielisille aikuisille

Muumipeikko ja Pikku Myy tuovat golfmessuille eloa ja iloa etenkin juniori-ikäisille ja lapsenmielisille aikuisille

GoExpo Golf

GolfCoat

Etsi luettavaa