Hyppää sisältöön

Muskeli-Brysonista kohkataan, mutta ET:ltä löytyy laiha luikku, joka lyö DeChambeauta pidemmälle

Wilco Nienaber on lyönyt European Tourilla keskimäärin metrin pidemmälle kuin Bryson DeChambeau PGA Tourilla.

Bryson DeChambeau on vienyt PGA Tourilla draivien mitat uudelle tasolle – tosin European Tourilta löytyy kaksi pelaaja, joiden avausten keskimitta on amerikkalaista pidempi.

Myös GoGolf on repinyt tänä vuonna otsikoita Bryson DeChambeausta, jonka draivit ovat häkellyttävän pitkiä. Vähälle huomiolle on jäänyt muuan Wilco Nienaber, joka tilastojen valossa lyö golfin tiedemiestäkin pidemmälle.

Nuori eteläafrikkalainen on pommittanut tällä kaudella European Tourilla keskimäärin 339 jaardia (308,5 m) pitkiä draiveja, kun DeChambeaun keskimitta on ollut 338 jaardia (307,6 m).

Ero ei ole suuri, ja kaksikon tulokset eivät ole täysin vertailukelpoisia, koska he pelaavat eri kiertueilla, mutta yksi asia on varma: nuori herra Nienaber pommittaa palloa pitkälle. Se tulee ilmi myös tässä European Tourin koostevideolla.

Viime viikolla hän sijoittui Joburg Openissa toiseksi ja loksautti televisionkatsojilta suun auki tällä lähes 400 metriä pitkällä draivillaan (toki alamäkeen).

Avauslyöntien strokes gained -tilastossa Nienaber on kolmantena. Hän osuu pitkillä avauksillaan väylään keskimäärin joka toinen kerta (noin 49 %).

Tässä DeChambeau on selvästi Nienaberia edellä, lähes kymmenen prosenttiyksikköä. ”Tiedemiehen” iso etu on se, että hän lyö pitkänlyöntiseksi yllättävän tarkasti.

DeChambeau onkin PGA Tourin avauslyöntien strokes gained -tilastossa ykkösenä. Hän hyötyy avauksista noin 1,3 lyöntiä per kierros kiertueen keskiarvoon nähden. Nienaberin vastaava lukema on noin 0,9 lyöntiä.

Toisin kuin DeChambeaun, Nienaberin ulkoinen habitus ei muistuta kiekonheittäjää vaan pikemmin korkeushyppääjää. Hän on lähes 1,9 metriä pitkä, mutta painaa vain 78 kiloa. DeChambeau on häntä lyhyempi, mutta painaa yli 30 kiloa enemmän.

Bryson DeChambeau ja Wilco Nienaber lyövät molemmat palloa pitkälle, mutta ulkoinen olemus on varsin erilainen.

Bryson DeChambeau ja Wilco Nienaber lyövät molemmat palloa pitkälle, mutta ulkoinen olemus on varsin erilainen.

Getty Images

European Tourilla on myös toinen eteläafrikkalainen, joka lyö hivenen pidemmälle kuin DeChambeau. Dean Burmesterin lyöntien keskimitta tällä kaudella on ollut lähes 339 jaardia.

20-vuotias Nienaber pelaa tulokaskauttaa European Tourilla ja on tässä vaiheessa kautta rankingissa 62:ntena. Burmesterin on pari pykälää korkeammalla 60:ntena.

US Openin voittanut DeChambeau on puolestaan FedExCupissa toisena Masters-mestari Dustin Johnsonin jälkeen.

European Tourin draivitilasto | PGA Tourin draivitilasto

Etsi luettavaa