Hyppää sisältöön

Musiikki- ja tapahtumaväen oma golfkisa sai uuden startin

Music Industry Championship, eli MIC, viittaa jo lyhenteenäkin musiikkimaailmaan. Rock Golfin SM-kilpailun nimenä korvannut tapahtuma pelataan tänä vuonna Kurk Golfissa.

Vuonna 2021 perustettu Music Industry Championship on musiikki- ja viihdealan vuosittainen golfturnaus. Kisan järjestelyistä vastuun pari vuotta sitten ottanut Tero Arnberg kertoo nimenvaihdoksella tavoiteltavan kaikkia tapahtuma- ja musiikkialan tekijöitä mukaan.

“Nimi vaihtui, koska Rock Golf tuntui vähän vanhalta ja väsyneeltä, ja koska se ei kuvaa tätä koko musiikkikenttää, joka operoi tapahtuma- tai musiikkiteollisuuden alalla”, Arnberg kertoo taustatietona.

“Alun perin Rokkigolfia oli pelattu jo pitkään, en edes tiedä mistä vuodesta lähtien. Sitten sitä ei kukaan järjestänyt muutamaan vuoteen, joten päätin koittaa herättää kisat taas henkiin vuonna 2008 Golf Talmassa. Kisa toimi viime vuoteen asti niin, että voittaja sai palkinnoksi järjestää seuraavan vuoden kilpailuun.”

Arnberg totesi muutaman pitkäaikaisen ystävän ja kisakävijän kanssa, että homma ei oikein toimi siten, että joka vuosi on vähän eri sapluuna. 

Ruususen Juha ehdotti minulle, että pitäiskö ottaa vaan tämä omiin nimiin ja ruveta järkkäämään joka vuosi tätä. Ajatuksena on saada kisalle jatkuvuutta ja kasvua tulevina vuosina. Kyse on hauskasta get together -tyyppisestä päivästä hyvien tuttujen ja ystävien kanssa, jossa saa nauttia kaikkien rakastamasta lajista ja siinä samalla vähän kisata – jopa puolitosissaan, mutta useimmilla on kyllä pilke silmäkulmassa.”

GoGolf pyydettiin mukaan järjestelyihin tuomaan ison toimijan vakautta, ja kisan pääsponsoriksi saatiin Abloy. Viime vuonna kisa pelattiin Hillsissä, tämän vuoden kisanäyttämönä toimii Kurk Golf, joka Arnbergin veikkauksen mukaan lienee suurimmalle osalle osallistujista täysin uusi kenttä.

“Tähän kisa on aikaisempina vuosina perustunutkin. Kun jokainen voittaja järjesti seuraavan, kisakenttä vaihtui käytännössä joka vuosi. Se on ollut tosi iso rikkaus, että ollaan päästy bongaamaan uusia kenttiä ja näkemään eri klubien toimintaa, ja varsinkin millaisia saunoja niissä on, sillä jälkipelithän ne on parhaat pelit!”

Ensimmäinen MIC -golfkisa pelattiin viime vuonna Hills By GoGolfissa lähes 60 pelaajan voimin. Kurkissa pelattava kisa on jo toinen uudella nimellä, ja mukana on todella hyvä otanta suomalaista musiikkialan kenttää:

“Artisteja, keikkamyyjiä, teknikoita, radiotoimittajia, musiikkipäälliköitä, näyttelijä-laulajia. Siellä on edustettuna itse asiassa aika tarkkaan koko tapahtuma- ja musiikkialan kenttä. Kaikki toimialat”, Arnberg luettelee.

Kurkin osallistujaluettelossa on vielä tilaa muutamalle mattimyöhäselle. Kisaan voi vielä ilmottautua sivulla Music Industry Championship 2022 Kurk Golfissa 30.8.2022. Osallistumismaksu on 35 euroa, mikä sisältää pelaamisen lisäksi lounaan.

“Kannustetaan alalla olevia ihmisiä ja muitakin ihmisiä tarttumaan lajiin ja lähtemään rohkeasti kentälle. Golf on kiva laji mikä yhdistää, ja tuo samaan aikaan sekä pahaa että hyvää mieltä”, Arnberg muotoilee lopuksi.

Etsi luettavaa