Hyppää sisältöön

Mukavat kaverit eivät koskaan voita – Joko on Rickie Fowlerin aika voittaa WGC:n kisa tai major?

PGA Tourin rauhallisimpien pelaajiin kuuluvalla Rickie Fowlerilla on sukujuuria Japanista sekä Navajo intitaaneilta

Isojen kisojen voitot kiertävät Rickie Fowleria, (-9) joka jahtaa uransa ensimmäistä WGC:n voittoa Memphisissa. Seuraavalla viikolla mahdollisuus omien rajojen rikkomiseen avautuu PGA Championshipissa

Majorien historiassa on vain viisi pelaajaa, jotka ovat saman kauden aikana sjoitttuneet kaikissa majoreissa viiden ensimmäisen joukkoon: Jack Nicklaus (18), Tiger Woods (15), Brooks Koepka (4) ja Jordan Spieth (3) ovat voittaneet yhteensä 40 majoria.

Listan viides mies, Rickie Fowler oli 2014 majoreissa kahdesti toinen, kolmas ja viides. 32-vuotiaalta suurelta yleisönsuosikilta puuttuu  ensimmäinenkin majorien ykköstila. Sama on hänen kohdallaan tilanne WGC:n osakilpailujen kohdalta.

Sanonta ”nice guys never win” osuu tältä osin Fowlerin valitettavan hyvin. Top 10-sijoituksia hänellä on majoreissa ja WGC:n kisoissa yhteensä 23.

Rickie Fowler on ollut USA:ssa yksi seuratuimmista ja suosituimmista nuorista pelaajista pitkälti toistakymmentä vuotta. Amatöörien maailmanlistan ykkönen (36 viikkoa) on puoli vuotta vanhempi kuin hyvä ystävänsä ja kilpakumppaninsa Rory McIlroy.

Odotukset Fowlerin läpimurrolle ammattilaissarjoissa olivat valtavat heti paidanriisumisen jälkeen, mutta tuloksista ovat jääneet puuttuman kultareunukseen mukanaan tuovat isot voitot.

Fowler on leimaantunut etenkin majoreissa ja WGC:n kisoissa jänikseksi, joka on erittäin usein kärkipäässä, mutta ei koskaan lopulta voita.

Ikää on jo 31 vuotta, joten parhaat etsikovuodet ovat jääneet taakse. Maailmanlistalla hän käväisi neljäntenä. Kun listataan menestyksen osalta miehiä jotka eivät ole voittaneet majoria tai WGC:n kisaa, Fowler on ehdottomasti kärkikolmikossa.

Viikonloppuna hänellä on taas mahdollisuus rikkoa omia rajojaan. WGC:n kisassa TPC Southwindin kentällä edellä on vain edelliskaudella lähes 2 000 sijaa maailmanlistalla noussut kahden voiton mies Brendon Todd (-11).

Fowler (-9) vaihtoi valmentajaa alkuvuodesta, uusi koutsi John Tillery, on tuonut uusia tuulahduksia lyömiseen.

Avauspäivänä mestarin ottein edennyt Brooks Koepka (62-71,-7) lamaantui perjantaina normipelaajien joukkoon, mutta on kärkiparin kannoilla. 

Rory McIlroy (73-66,-1) oli torstaina täysin pois tolaltaan, maailmanlistan tuoreen ykkösen Jon Rahmin (+4) mahdollisuudet kisan voittoon ovat käytännössä karanneet.

Rickie Fowler päätti kierroksensa perjantaina kahteen birdieen, joista videolla näkyvän viheriön ulkopuolelta uponneen jälkeenkin naama pysyi peruslukemilla.

Artikkelia korjattu lauantaina 19.30 Kaikissa majoreissa viiden joukkoon samana vuonna sijoittuneiden joukkoon lisätty Brooks Koepka.

Etsi luettavaa