Hyppää sisältöön

Muistatko, kun Tiger kilpaili viimeksi

Tiger Woods pelasi edellisen kerran kisaa vuosi sitten.

Tänään vietetään eräänlaista merkkipäivää golfissa, sillä tasan vuosi sitten Tiger Woods pelasi edellisen kerran kilpaa.

PGA Tourilla on parhaillaan käynnissä Wyndham Championship -kilpailu. Siihen ei kohdistu Euroopasta käsin paljonkaan huomiota oikeastaan kahdesta syystä.

Ensinnäkin käynnissä on naisten mielenkiintoinen olympiaturnaus. Toisekseen kisassa ei ole mukana Tiger Woodsia, joka edelleenkin kiinnostaa ihmisiä Atlantin molemmin puolin vaikka hänen edellisestä voitostaan on aika ties kuinka kauan.

Vuosi sitten tilanne oli toinen. Ei ollut olympialaisia, ja Tiger Woods oli viivalla samaisessa kisassa valtameren toisella puolella.

Niin, siitä on jo vuosi, kun Woods pelasi edellisen kerran kilpagolfia. Aika menee nopeasti, eikö?

Tiger Woods sijoittui kisassa kymmenenneksi ja jäi sen jälkeen sairauslomalla. Myöhemmin syyskuussa Woods tiedotti käyneensä selkäleikkauksessa. Mies toipuu siitä edelleen, mutta on ilmeisesti jossain vaiheessa tekemässä paluuta kilpakentille. Kukaan, tuskin mies itsekään, ei vaan tiedä, että milloin.

Kisatauosta tuli aiottua pidempi, sillä tiedotteessaan Woods sanoi palaavansa alkukaudesta 2016. Kausi on nyt lopuillaan, eikä Woods ole vielä ilmestynyt lähtöviivalle kertaakaan.

Tiger täyttää joulukuussa 41 vuotta, eikä se oli golfarille ikä eikä mikään. Esimerkiksi viime vuonna Wyndham Championshipin voitti tuolloin 51-vuotias Davis Love III.

Vaikka Lovekin on kärsinyt urallaan loukkaantumista, ei hänen sairauskertomuksensa vedä vertoja Tigerin vaivoille. Toisaalta tällä viikolla kisassa ei nähdä myöskään Lovea puolustamassa voittoaan, sillä häneltä poistettiin hiljattain munuaiskivet, eikä lääkäri antanut hänelle lupaa kisata vielä tällä viikolla.

Sen sijaan Love III tarkkailee kisassa pelaajia tulevaa Ryder Cup -kisaa varten. Hän on joukkueen kapteeni ja Woods hänen varakapteeninsa. Syyskuun lopulla Woods siis viimeistään palaa kilpagolfin pariin, mutta ei pelaajan roolissa.

Ai niin, Wyndham Classicia johtavat ensimmäisen kierroksen jälkeen Rafa Cabrera-Bello Espanjasta ja Yhdysvaltain Kevin Na.

 

 

Etsi luettavaa