Hyppää sisältöön

”Mr 64” palasi Lohjalle Mid EM-kisoihin: ”Kesän ainoa lomaviikko menee tähän”

Niklas Virta palasi Lohjalle

Midien EM-kisat käynnistyivät St. Laurence Golfin Kalkki Petteri -kentällä. Suomalaisista parin alittivat Tuomo Paavola, Niklas Virta ja Jyri Siivonen.

European Mid Amateur Championship käynnistyi torstaina ruotsalaiskomennossa, kun Daniel Olsson pelasi -4/68. Tyynet ja lämpimät olosuhteet sekä upea kuntoinen kenttä olivat otolliset tuloksenteolle, ja 19 pelaajaa miehissä sivusi tai alitti ihannetuloksen.

Aamun ensimmäisissä ryhmissä lähtenyt Richard Heath johti pitkään tuloksella -3/69. Australialainen toimii siviilissä EGA:n eli Euroopan Golfliiton pääsihteerinä.

”Tavoitteeni on pelata parasta mahdollista golfia. Minun täytyy upottaa putteja, sillä en lyö niin pitkälle kuin osa pelaajista. Järkevä suunnitelma ja hyvä puttaaminen ovat avaimia loppuviikolle”, vuoden 2015 Euroopan mestari tiivisti.

Parhaana suomalaisena miehissä ovat 3.sijalla Tuomo Paavola tuloksella -2/70 sekä sijalla 7. olevat Jyri Siivonen ja Niklas Virta tuloksella -1/71.

Virran valmistautuminen kilpailuun oli sangen erikoinen. Aiemmin ammattilaisena pelannut espoolainen anoi amatöörioikeutensa takaisin viime kesänä, ja karenssi loppui itseasiassa vasta tällä viikolla. Kesän ainoa lomaviikko kuluu siis Lohjalla, jonka toiselta kentältä hänellä on nimissään myös kenttäennätys. Kisapäivään Kalkki-Petterillä hän oli tyytyväinen.

”Tasaista oli, lopun kaksi birdietä nostivat fiilistä. Luottavaisin mielin huomiseen, vaikka kierroksia on vasta seitsemän tälle kaudelle”, Virta kertoo.

Naiset mittelevät midien EM-kisoissa historiallisesti ensimmäistä kertaa. Parhaiten avauspäivänä pelasi hollantilainen Myrte Eikenaar, E/72. Suomalaisista parhaana sijalla 9. on Milla Hallanoro tuloksella +7/79.

Kisassa on mukana 108 miestä ja 36 naista yli 20 maasta. Kilpailussa pelataan 54 reikää. Kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen 54 parasta miestä ja 33 naista jatkavat lauantaille.

Tulospalvelu

Lähdöt alkavat perjantaina klo 8.00 ja lauantaina klo 7.30. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Etsi luettavaa