Hyppää sisältöön

Moottorikelkkailijat poikkesivat reitiltä: Tarina Golf saattaa kärsiä isot vahingot

Tarina Golfissa kärsittiin moottorikelkkailijoiden temppuilusta

Siilinjärvellä sijaitseva Tarina Golf on ulkoilijoille suosittu alue myös talvisin. Alueella kulkee myös moottorikelkkareitti. Kaksi moottorikelkkailijaa eksyi kuitenkin tekemään motocrosshyppyrin reitin ulkopuolelle.

Tarina Golfin uuden kentän 16:s väylä saattaa olla ensi kesänä tavallista huonommassa kunnossa. Syynä tähän on kaksi moottorikelkkailijaa, jotka innostuivat temppuilemaan tiiboksin, väylän ja greenin alueella käyttäen niitä motocross-hyppyrinä. 

Ongelmana moottorikelkassa on, että se tamppaa lumen aiheuttaen jääpoltetta kohtaan, jossa lumi on tamppautunut. Tamppaantunut lumi tai vesi tappaa sen alla olevan kasvillisuuden, eikä kasvua näihin kohtiin ole odotettavissa ainakaan alkukesän aikana. 

”Kyse on usein yksittäisistä henkilöistä, jotka eivät piittaa säännöistä tai tule ajatelleeksi millaista tuhoa saattavat toiminnaallaan saada aikaan. Toivon, että tämä jää tähän yhteen kertaan. Jos sama vielä toistuu ja jos tuleva kesä osoittaa, että tuhoja on syntynyt – joudumme käymään kunnan vapaa-aikatoimen ja moottorikelkkayhdistysten kanssa vakavat keskustelut kentän läpi kulkevasta kelkkareitistä.” toteaa toimitusjohtaja Osmo Ruuska.

Tarina Golfin sivuilla olevassa artikkelissa täsmennetään, että hiihtoladut eivät aiheuta tamppautumisesta huolimatta vastaavaa vahinkoa. Hiihtoreitit on suunniteltu kulkemaan kentällä olevien teiden päällä tai mahdollisimman kaukana tärkeistä pelialueista kuten viheriöistä ja väylistä. 

Tapahtumalla on artikkelin mukaan kymmeniä silminnäkijöitä ja siitä on tehty rikosilmoitus. 

 

Etsi luettavaa