Hyppää sisältöön

Moni povasi ankeita aikoja – Wiurila Golf käänsi markkinaehtoisen toimintamallin voitoksi

Wiurilassa pelataan Haikon kartanon mailla

Wiurilan golfosakkeiden pakkovastikkeiden poiston vaikutuksia spekuloitiin ennen kauden alkua ja kriittisimmät ennakoivat kentän toiminnalle ankeita aikoja. Taloudellisten lukujen valossa muutos oli menestys.

Salon Halikossa sijaitseva Wiurila Golf & Country Clubin ylimääräinen yhtiökokous teki vuoden 2018 lopussa hallituksen puheenjohtajan Teppo Niemisen aloitteesta rohkean päätöksen luopua pakollisista osakekohtaisista vastikkeista ja siirtyä kokonaan markkinaehtoiseen liiketoimintamalliin. Muutoksen takana oli tavoite päästä eroon kentän taloutta rasittavasta pelilippukaupasta sekä samalla luoda pelituotteille uusi hinnoittelumalli.

Viime kauden taloudellisten lukujen tarkastelu osoittaa, että muutos onnistui jopa odotettua paremmin.

”Saavutimme 40 % liikevaihdon kasvun green fee-myynnin osalta. Vaikka kentän kierrosmäärä säilyi edellisten vuosien tasolla, pystyimme kasvattamaan kierroksesta saatavaa keskihintaa ja sitä kautta saavuttamaan taloudellisesti kannattavan tuloksen”, kertoo Wiurila Golfin toimitusjohtaja Kimmo Sarlin.

Myös alueen yrityksille myytävät pelituotteet kasvattivat suosiotaan viime kaudella.

”Positiivinen tulos kasvattaa uskoa, että olemme oikealla tiellä”, Sarlin iloitsee.

Toimitusjohtaja Kimmo Sarlin caddiemasterin tiskin takana.

Toimitusjohtaja Kimmo Sarlin caddiemasterin tiskin takana.

Petteri Patjas

Tänä talvena kaksi muuta salolaiskenttää on ollut auki pelaajilla, kun lunta ei ole ollut ja lämpötila on ollut plussan puolella. Wiurila on kuitenkin ollut kiinni; kenttää halutaan säästää ja varmistaa kentän hyvä kunto heti varsinaisen pelikauden alusta lähtien.

”Talvipelaamisen mahdollisesti aiheuttamat vauriot kostealle kentälle olisivat liian iso riski koko kauden liiketoimintaa ajatellen”, Sarlin sanoi.

Suuriin korjausinvestointeihin ei Wiurilassa kentän iästä huolimatta ole tarvetta. Aktiivinen ja osaava kentänhoito sekä ilmentyneiden ongelmakohtien nopea korjaus on pitänyt korjausvelan aisoissa.

”Pieniä muutoksia tehdään joka kaudelle.”, Sarlin kertoo.

”Ensi kaudelle tehdään kokonaan uusi 9. väylän tiipaikka, joka päästään avaamaan juhannuksena. Samoin 11. väylän naisten tiipaikkaa on kunnostettu ja muitakin tiipaikkojen kunnostustoimenpiteitä jatketaan”, Sarlin jatkaa.

Myös Wiurilan Golfin kanssa samassa rakennuksessa toimivan ravintolan yrittäjä vaihtuu ensi kaudeksi. Myös paljon kiitosta saanut kentän alakioski jatkaa toimintaansa entiseen tapaan tulevalla kaudella.

Tuleva 30-vuotisjuhlavuosi näkyy myös ensi kaudella kentän toiminnassa erilaisina juhlavuoden tapahtumina.

Lähde: Wiurila Golf & Country Clubin tiedote

Etsi luettavaa