Hyppää sisältöön

Mizunolta uusi JPX-rautamailojen perhe – mailat tulevat myyntiin syyskuussa

Mizunon JPX 921 -malliston uutuudet tulevat kauppoihin 17. syyskuuta.

Mizuno esitteli tällä viikolla uuden neljän eri mailan JPX 21-perheen, josta löytyy jokaiselle jotakin.

Suosittu Mizuno JPX -rautamailojen perhe on uudistunut neljän mallin voimin. Malliston edellisestä päivityksestä on kulunut kaksi vuotta. Tuotekehityksessä on Mizunon mukaan tehty merkittäviä uudistuksia ja teknologisia löytöjä.

Ensimmäinen JPX-mallisto lanseerattiin kymmenen vuotta sitten erityisesti Japanin markkinoita silmällä pitäen. Mallin nimi tuleekin sanoista Japan Performance Extreme. Kilpamailoista tunnettu Mizuno halusi murtautua keskitasoituksella pelaavien aktiiviharrastajien markkinoille. Tavoitteena oli rakentaa maila, joille pituus oli merkittävin ominaisuus.

Pituuden lisäksi Mizuno on halunnut saavuttaa myös sen tavaramerkiksi muodostuneen erinomaisen tuntuman myös JPX-mallistossa. Yhdistelmä pituutta ja erinomaista tuntumaa on tehnyt vuosien saatossa JPX-mallistosta supersuositun, ei vain Japanissa vaan maailmanlaajuisesti. 

JPX-malliston Forged- ja Tour-mailat on suunnattu hyville  pelaajille. Enemmän anteeksiantavaa mailaa tarvitseville löytyvät Hot Metal- ha Hot Metal Pro -mallit.

Uudessa mallistossa värimaailma on aiempaa maltillisempi. Sininen tehosteväri on vaihtunut tyylikkääseen harmaaseen ja mustaan. Nyt tehty lanseeraus sisältää oikeastaan vielä enemmän kuin neljä uutta mailaa.

Forged- ja Tour-mallia on saatavilla vain oikeakätisille, mutta vasureille on tulossa oma SEL (Special Edition Lefty) mailasetti, joka on  on yhdistelmä keskipitkien rautojen osalta JPX 921 Tour- ja lyhyen rautojen osalta JPX 921 Forged -mailoja.

JPX 921 Forged

Mizuno JPX921 Forged mailaan on tehty merkittävä rakenteellinen uudistus.

Mizuno JPX921 Forged mailaan on tehty merkittävä rakenteellinen uudistus.

Mizuno Golf

Merkittävin uudistus mallistossa on Forged-malli. Mailaan on tehty merkittävä rakenteellinen uudistus. Aikaisemmassa Hot Metal 919 -mallissa käytetty, entistä vahvemman, chromology-hiiliteräksen käyttö on mahdollistanut muutokset. 

Pitkiä lyöntejä tuottaa ohuempi lyöntipinta ja entistä suurempi onkalo lyöntipinnan takana. Lavan suunnittelussa on tavallaan onnistuttu luomaan tehokkaampi trampoliini mailan rakenteisiin. Tehokkaampi trampoliini tarkoittaa suurempaa pallon lähtönopeutta ja pidempiä lyöntejä. 

Lyöntituntumaan Mizuno on löytänyt ratkaisun takomalla lapa nyt ensimmäistä kertaa yhdestä ehjästä teräspalasta. Yleisempi tapa on valmistaa lyöntipinta ja tukirakenne erikseen ja hitsata ne yhteen. Nyt lapaan ei tule saumoja ja tuntuma on ehjä.

Vakiovartena on tarjolla Nippon Modus 120 S tai Nippon Modus 105 R. 

Suositushinta: 195 euroa / kpl

JPX 921 Tour

Mizuno JPX921 Hot Metal Tour -mallistoon on tehty vain pieniä muutoksia.

Mizuno JPX921 Hot Metal Tour -mallistoon on tehty vain pieniä muutoksia.

Mizuno Golf

Tour-malli on ollut erittäin suosittu myös ammattilaispelaajien joukossa Brooks Koepkan voitettua sillä major-turnauksia. Kenties tämän takia Mizunolla ei ole haluttu tehdä tähän malliin suuria muutoksia.

Lavan pohjaa on hienosäädetty ja tuntumaa haettu entistä paremmaksi. Ensimmäistä kertaa tour-mallissa ei ole tarjolla rautakolmosta. Custom-tilauksien perusteella tehdyn analyysin perusteella Mizuno katsoi paremmaksi luopua sen tuotannosta. Sen sijaan mallistoon on tarjolla toiseen päähän gap wedge. Tour-mallin nostokulmia on hieman vahvistettu läpi setin, pelkästään se tuo hieman lisäpituutta lyönteihin.

Vakiovartena on tarjolla KBS S-Taper Stiff.

Suositushinta: 195 euroa / kpl

JPX 921 Hot Metal

Mizunon Hot Metalin lapa on uutuusmalliston suurin.

Mizunon Hot Metalin lapa on uutuusmalliston suurin.

Mizuno Golf

Myös Hot Metal -mallisto on löytänyt asiakaskuntansa viime vuosina ja siksi on keskitytty vain tuotteen hienosäätöön. Anteeksiantavuutta on lisätty kasvattamalla lavan kokoa rautakahdeksikosta alkaen. Myös rakenteisiin on tehty pieniä hienosäätöjä pelattavuuden parantamiseksi.

Isompi lapa mahdollistaa painopisteen siirtämisen entistä alemmaksi, minkä avulla nostokulmia on voitu vahvistaa. Hienosäätöä on viety niin pitkälle, että Mizunon suunnittelijoilla on ollut mahdollisuus jopa vahvistaa osuman äänimailmaa! 

Vakiovartena on tarjolla Nippon NS Pro 950 NEO ja grafiittivarsi UST Recoil EXS.

Suositushinta: 155 euroa / kpl

JPX 921 Hot Metal Pro

Mizunon Hot Metal Pro -maila tarjoaa anteeksiantavuutta pienemmässä koossa.

Mizunon Hot Metal Pro -maila tarjoaa anteeksiantavuutta pienemmässä koossa.

Mizuno Golf

Pro-mallissa on tarjolla Hot Metal -mallin anteeksiantavuus, mutta lapa ja offset ovat hieman pienemmät kuin Hot Metal -mallissa. Maila tarjoaa anteeksiantavuutta aktiivipelaajan silmään sopivassa ulkomuodossa. Suunnittelun lähtökohtana setissä käytettiin rautaseiskaa. Siitä ylöspäin lavan pituus on hieman suurempi. 

Vakiovartena on tarjolla Project X LZ Black 5.5.

Suositushinta: 175 euroa / kpl

Yksi selkeä etu tässä on asiakkaalle, nyt on helppo verrata malleja keskenään ja löytää niistä sopivin. Myös yhdistelmäsetin rakentaminen on tehty helpoksi, sillä mailat myydään kappalehintaan. Custom tilauksen kautta tarjolla on myös useita varsivaihtoehtoja. 

Myyntiin mailat saapuvat syyskuun puolivälin jälkeen.

Etsi luettavaa