Hyppää sisältöön

Mizuno käyttää vanhaa ”kikkaa” uutuusraudoissaan

Mizunon uutuusraudoista löytyy kolme eri versiota.

Kuparikerros pehmentää Mizunon uusien lippulaivarautojen tuntumaa.

MP-mallin mailat ovat olleet pitkään Mizunon lippulaivatuote. Nyt japanilaiselta mailavalmistajalta on tullut myyntiin uudet MP-20-raudat, joista on saatavilla HMB-, MB- ja MMC-versiot.

Taotut raudat eroavat toisistaan siinä, että MB on perinteinen Muscle Back -blade, HMB ontto blade ja MMC monesta eri materiaalista koottu kehäpainoinen maila.

Uutta – tai pikemminkin vanhaa – näissä kaikissa kolmessa eri versiossa on se, että kromiviimeistelyn alla on ohut kerros kuparia, joka pehmentää osumatuntumaa.

Mizunon tuotekehitysjohtaja Chris Voshall kertoo tiedotteessa, että tuotekehitysosastolla ihmeteltiin pitkään, miksi monet pelaajat puhuivat edelleen tiettyjen vanhojen rautojen osuman pehmeydestä.

Kun asiaa tutkittiin, yhteiseksi tekijäksi paljastui kyseisissä malleissa käytössä ollut kupari.

”Sokkotestien jälkeen paljastui, että kyseessä oli muutakin kuin pelkkää nostalgiaa – testaajamme suosivat yksimielisesti mailaa, jossa oli kuparipinnoite”, Voshall sanoi.

Valmistajan mukaan uusi MMC-malli eroaa edeltäjästään (MP-18 MMC) muun muassa siten, että sen yläreuna on ohuempi. Sen ansiosta maila näyttää alkuasennossa sirommalta. Materiaaleina raudoissa on käytetty hiiliteräksen, kuparin ja kromin lisäksi myös titaania ja volframia, joilla on säädetty mailan painotuksia.

”Maila sopii pelaajalle, joka hakee perinteisempää ulkonäköä ja hieman enemmän stabiiliutta vähän heikommissa osumissa”, Voshall sanoo. 

MMC-lavan yläosa on vain millin paksumpi kuin MB-versiossa eli siinäkään mielessä ero ei ole suuri.

HMB-mailat muistuttuvat puolestaan perinteisiä bladeja, mutta poikkeavat niistä siinä, että mailan sisus on ontto. Tällaiset mailat esitteli ensimmäisenä maailmassa PXG vuonna 2015, mutta sittemmin vastaavia rautasettejä ovat tuoneet myyntiin myös ainakin Titleist, Ping ja TaylorMade. 

HMB tulee muuten sanoista hot metal blade. Niissä on volframipainot kannassa ja kärjessä, jotka estävät lavan vääntymistä vähän heikommissa osumissa.

Oikeakätisille MP-20 MB:tä myydään kolmosesta pitching wedgeen, MP-20 HMB -settiä saa rautakakkosesta ylöspäin ja MP-20 MMC -mailoja myydään rautanelosesta pitching wedgeen.

Mailat on suunniteltu siten, että ne toimivat myös kombosetteinä ristiin eri mallien kanssa. Esimerkiksi pitkiksi raudoiksi voi valita MMC-mallin mailat, joilla on helpompi saada pallo ilmaan. Keskipitkiksi ja lyhyiksi raudoiksi puolestaan voi valita joko HMB- tai MB-versiot.

Vasureille tarjolla onkin MP-20 SEL -yhdistelmäsetti, jossa raudat viitosesta pitching wedgeen ovat MP-20 MB -sarjasta ja pitkät raudat HMB-setistä.

Suositushinnat:

  • MP-20 MB 195 € per maila
  • MP-20 MMC 215 € per maila
  • MP-20 HMB 235 € per maila
  • MP-20 SEL 1 640 € / setti

Etsi luettavaa