Hyppää sisältöön

Miura piti kuuden vuoden tauon blade-mallin julkaisussa: ”Tästä mallista koko yritys voi olla ylpeä”

Miuran uusi blade-malli otti kuusi vuotta kehitystyötä ennen julkaisua

Miuran raudat pitävät sisällään samanlaista kaikua kuin Mizunon raudat. Kyseessä on high-end merkki, joka panostaa kaiken laatuun, ei tyhjiin lupauksiin.

Miura on japanilainen golfyritys, joka on erityisesti spesialisoitunut upeisiin rautamailoihin. Miuran bladet on ollut huhujen mukaan aikanaan myös Tiger Woodsin käytössä, vaikka lavoissa on todellisuudessa ollut toinen logo. 

Yritys julkaisi edellisen kerran blade-mallisen rautasetin vuonna 2013. Se kertoo kaiken oleellisen siitä, että kuusi vuotta vanha malli on pysynyt sen ykköstuotteena kilpapelaajien mallistossa tähän päivään saakka. Se ei ole kokenut pystyneensä kehittämään mitään julkaisemisen arvoista välissä. Nyt se julkaisi lopulta uuden mallin, joka kantaa nimeä MB101. 

Suurin osa muista merkeistä julkaisee useita uusia malleja vuosittain luvaten maat ja taivaat pelureille. Miura käytti peräti kuusi vuotta uuden kärkimallinsa kehitykseen! 

Kehitystyö aloitettiin täysin nollista. Miuran teknikot suunnittelivat uutta metalliseosta pitkään hakien parasta tuntumaa ja kontrollia mailaan. 

”Tästä mallista koko miura-perhe voi olla ylpeä. Isäni ei ole koskaan ollut mistään mallista näin innoissaan. Uskomme, että tämä malli tulee pysymään suosiossa vuosia ja se on yksi parhaista rautamailoista mitä olemme koskaan tehneet”, Shinei Miura kertoo tiedotteessa. 

Lapamalli eroaa vanhasta muun muassa sen paksuuden osalta. Pohja ja osumakohta on aiempaa paksumpi, jonka uskotaan edesauttavan muun muassa alaspäin lyödessä mailan liukumista ruohopinnan läpi. Miuran tavoitteena on pysyä ja olla maailman paras blade-mallien rakentaja. 

Maila tulee myyntiin 280 dollarin hintaan kappaleelta (noin 250 euroa). Perinteinen rautasetti välillä r3-pw tulisi olemaan hintaluokaltaan siis noin 2000 euron luokkaa. Miura on vuonna 1977 perustettu japanilainen yritys. 

Etsi luettavaa