Hyppää sisältöön

Mitkä ihmeen aktivaatioliikkeet? Oikeita lihaksia käyttämällä golf helpottuu

Aktivointiliikkeet auttavat löytämään kehon koko potentiaalin

Ihmisellä on kropassaan paljon lihaksia, joissa on potentiaalia, mutta niiden käyttäminen ei ole mahdollista. Pienillä aktivaatioliikkeillä voit löytää kehostasi täysin uusia vaihteita.

Tiesitkö, että kävellessä pitäisi käyttää pakaralihaksia, mutta suurin osa ihmisistä joutuu altistamaan paineen reisilihaksiin. Kompensointi on yksi yleisimmistä syistä suurempaan kulutukseen ja heikompaan voimantuottoon arkisessa elämässä ja golfissa. Mikko Karhu Fibacolta taustoittaa mitä tekemistä lihasten aktivoinnilla on golfin ja normaalin elämän kannalta. 

”On liikkeitä, jotka ovat ihmisille luonnollisia ja niihin on helppo aktivoida oikeat lihakset. Golfsvingi ei ole luonnollista liikettä nähnytkään ja siihen oikeiden lihasten aktivointi on suurimmalle osalle äärimmäisen vaikeaa.”

”Pakaralihas on monelle vaikea saada käyttöön. Yleensä lihaksia on vaikea löytää sieltä mistä ollaan erityisen jumissa. Usein asiakkaiden kanssa moni liike alkutaipaleella tuntuu siltä kuin osa kehosta olisi halvaantunut. Pienillä aktivoinneilla ja lihasta ärsyttämällä saadaan niin sanotusti uusia kierroksia koneeseen ja lihaksia takaisin arkiseen käyttöön”, Mikko Karhu kertoo aktivointiliikkeiden saloja. 

Tämän takia fysiikkaharjoittelussa Karhu näkee, että liian usein lähdetään toteuttamaan liikkeitä, joihin oma kroppa ei ole vielä valmis. 

”Tottakai se on ajoittain jopa turhauttavaa treenattavalle kuin valmentajalle teetättää liikkeitä, joiden tekeminen ei ole kovin fyysistä tai mieluisaa. Aktivointiliikkeiden pitäminen osana treenaamista mahdollistaa kuitenkin nopeamman kehityksen kohti tavoitteita niin sanotusti pienemmällä vaivalla. Toisilla on vaikeaa löytää pakaran lihaksia käyttöön, toiset eivät osaa käyttää syviä vatsalihaksia.”

Golfissa liikkeen pitäisi lähteä suurista lihaksista mahdollisimman suuren voimantuoton takaamiseksi. Oikean liikkeen oppiminen oikeilla lihaksilla toteutettuna on usein mahdotonta ilman pientä fyysistä treeniä. 

”Golfsvingi on aika hienosäätöä. Kun oppii käyttämään kroppaa edes vähän paremmin, sekin voi kerralla helpottua huomattavasti”, Fibacolla yksityisvalmennusta tekevä Mikko päättää. 

Seuraavassa Karhun kolme yksinkertaista liikettä, joilla lihasaktivaatiota harjoitellaan. 

Etsi luettavaa