Hyppää sisältöön

Miten leuto talvi ja auki olevat kentät näkyvät golfhallissa?

Planmeca Golfareenalla juodaan päivittäin jopa 50 litraa kahvia ja pullaa menee kymmeniä päivässä kaupaksi

Kenttiä on auki ja keli on parhaillaan jopa keväinen. Tarkoittaako se, että sisäharjoitteluhalleilla on huono kausi menossa? Planmeca Areenan Pekka Löfman näkee leudon kelin jopa positiivisena asiana harjoitushalleille.

Planmeca Golfareena on ollut vilkkaassa käytössä erityisesti vuoden vaihteen jälkeen. Jo aamupäivästä yli puolet 32 paikasta on käytössä ja lähipelialueella vilisee muutamia chippailijoita. Myös kahvipannu kuluu nopeasti loppuun ja pullamestariksi itsensä nimennyt Pekka Löfman painaa uutta pellillistä korvapuustia uuniin. 

Ei ole paljon avonaiset kentät karkoittaneet pelaajia. Autoalalla elämäntyönsä tehnyt Löfman on iloinen, että pitkä työ hallin parissa on alkanut kantaa hedelmää. Alku kun oli Planmeca Golfareenalle kohtalaisen vaikea. 

”Markkinoinnissa mielestäni tehokkain muoto on golfarilta toiselle markkinointi. Vaikka mitä bannereita ja lehti-ilmoituksia on, niin positiivinen asiakaskokemus tuo asiakkaat takaisin ja vielä kavereiden kanssa. Kolmas kausi käynnissä niin nyt alamme olla tuttuja ja alkaa itsekin hahmottamaan paremmin kokonaisuutta”, Löfman kertoo. 

Planmecalla avattiin kausi lokakuun lopussa. Vuoden 2019 loppu oli ajoittain toki ruuhkaista, mutta keskimäärin tilaa löytyi vielä paljon. Joulupyhät ja loppiainen tekivät muutoksen tilanteeseen. 

”Varmasti golfareiden mielenkiinto lajia kohtaan on matalimmillaan syystalvella. Todella suuri ero kävijämäärissä oli havaittavissa vuodenvaihteen jälkeen. Tällä hetkellä kaikki primetimet on lähtökohtaisesti täynnä ja paikka kannattaa todella varata jos illalla mielii lyömään. Esimerkiksi loppiaisena meillä oli ensimmäisen tunnin jälkeen jokainen lyöntipaikka myyty koko päivän ajan”, Löfman muistuttaa. 

Halli on samalla loistava paikka vaihtaa kuulumisia ja ajatuksia golfista. Pekka on sosiaalinen mies, joka saattaa juuttua asiakkaiden kanssa suustaan kiinni kymmeniksi minuuteiksi. 

”Onhan tämä ollut jännä talvi. Moni meillä käyvä golfari on käynyt kentillä vielä tammikuussa. Enemmän se tuntuu olevan sellainen extreme-kokemus, eikä niinkään golfin pelaamista. Kokemuksena toki sellainen, että itsekin tekisi mieli mennä vielä kokeilemaan. Minulla jäi joulukuun 10.päivän kierros toistaiseksi viimeiseksi”, Pekka kertoo. 

”Lämmin keli on meille ja muille kuplahalleille myös energiakulutuksen kannalta positiivinen asia. Lämmityskustannukset ovat ylivoimaisesti suurin kulu kuukausittain ja ero on valtava onko ulkona nollakeli vai kaksikymmentä astetta pakkasta”, Pekka muistuttaa. 

Parahaana puolena halliyrittämisessä Löfman pitää tutustumista maamme parhaisiin golfareihin. 

”Onhan se siistiä, että täällä käy maan parhaat treenaamassa talvisin ja heistä on tullut ystäviä. Kyllä täällä pidetään livescoringit päällä aina kun suomalaiset on maailmalla. Siitä saa myös omaan peliin paljon motivaatiota kun pääsee vaihtamaan parhaiden kanssa ajatuksia”

Seuraavat kuukaudet ovat kulta-aikaa Planmeca Areenalle ja muille halleille. Huhtikuuhun asti lyödään palloa sisätiloissa ja loppuviikot mennään tilanteen ja sään mukaan.

”Seuraavat kolme kuukautta on meille tietenkin kulta-aikaa. Illat tulevat olemaan todella täynnä, mutta päiväaikana on toki tilaa paitsi viikonloppuisin. Ja pullaa löytyy!”, Löfman lupaa. 

Etsi luettavaa