Hyppää sisältöön

Miten ET-voittajien kaksintaistelussa käy, kun nuoruus ja kokemus kohtaavat?

Mikko Korhonen oli ensimmäisenä onnittelemassa

Mikko Korhonen ja Sami Välimäki kohtaavat huomenna klo 16 reikäpeliottelussa. Sitä ennen pelaavat yhdeksän reiän pronssiottelun NHL-tähdet Patrik Laine ja Teuvo Teräväinen.

Sami Välimäki ja Mikko Korhonen kohtaavat perjantaina haasteottelussa Nokia River Golfissa. Vastassa on kaksi European Tourin voittajaa 18. reiän reikäpeliottelussa.

Nuori Välimäki, 21, voitti maaliskuun alussa Oman Openin, eikä kokeneen Korhosen, 39, Kiinan-voitostakaan ole kulunut kuin reilu vuosi ja Itävallan-voitosta kaksi.

Ennakkotiedotteen perusteella Välimäki on viihtynyt koronatauon aikana enemmän golfmaila kädessä kuin Korhonen. 

”Koitetaan osua palloon jotenkuten, niin ei tule liian lyhyt matsi. Veikkaan että Sami on harrastanut lajia hivenen enemmän tässä viime kuukausina”, Korhonen sanoi tiedotteessa.

”Kiva katsoa ensin kuinka NHL-miehet pelaavat. Itselle iso asia on päästä pelaamaan Mikkoa vastaan kotikentällä. Mikon kanssa ollaan tehty tourilla yhteistyötä ja nyt ollaan ensi kertaa vastakkain. Tulee jännä kisa”, lupasi Sami Välimäki.

Matsin järjestäjänä toimii Nent Group, joka lähettää ottelun suorana lähetyksenä Viaplayssä, Viasatilla ja Viasat Urheilun Facebook-kanavalla.

Haasteotteluiden sarja alkoi jokin aika sitten, kuin Välimäki kohtasi NHL:ssä maaleja takovan Patrik Laineen. Facebookissa lähetetyn ottelun suosio yllätti, ja seuraavaksi olikin vuorossa Mikko Korhosen ja Carolina Hurriganesin Teuvo Teräväisen välillä käyty vastaava ottelu.

Teräväinen johti ottelua parin reiän jälkeen, mutta sen jälkeen muun muassa eagelin par 4 -reiällä tehnyt Korhonen meni menojaan.

Perjantaina haasteotteluiden sarja huipentuu finaaliin, jossa kohtaavat siis Korhonen ja Välimäki. Ennen sitä pelataan yhdeksän reiän pronssiottelu NHL-tähtien välillä.

Ikänsä puolesta Korhonen voisi miltei olla Välimäen isä. Kun espoolainen ryhtyi ammattilaiseksi vuonna 2004, Välimäki oli vasta esikouluiässä.

European Tourilla Korhonen on pelannut vuodesta 2011 saakka. Kilpailuja hänellä on takana jo 187. Välimäki pelaa kiertueella debyyttikauttaan. Kisoja on takana yhteensä seitsemän. Kokemus on eittämättä Korhosen etu, mutta vastaavasti Sami Välimäki tuntee Nokia River Golfin Rock-kentän paremmin, onhan se hänen kotikenttänsä.

Molempien pelaajien cut-prosentti on erinomainen: Korhosella se on 68 % ja Välimäellä 71 %.

Vaikka huomenna kyseessä on ennen kaikkea leikkimielinen välienselvittely, molemmilla varmasti riittää kilpailuviettiä sen verran, että he haluavat todennäköisesti runsaslukuisen yleisön edessä esittää parastaan ja päihittää toisen.

Nent Groupin tiedotteen perusteella tähän astiset haasteottelut ovat keränneet yhteensä satoja tuhansia katsojia Facebookissa. Se on kosolti enemmän kuin normaalit European Tourin kisat, koska ne lähetetään maksumuurin takaa.

Finaaliin ja pronssiotteluun satsataan nyt ekstraa myös televisiotuotannossa, ja se näytetään Viasat Urheilun Facebook-sivun lisäksi myös Viaplayssä ja Viasat Urheilussa.

Korhonen vs. Välimäki

Korhonen Välimäki
Ikä 39 21
European Tour -kisoja 187 7
Voittoja 2 1
Tehdyt cutit 128 5
Sijoitus maailmanlistalla 150. 167.
Sijoitus ET:n rahalistalla 2020 67. 13.
Palkintorahaa tienattuna (ET) 3 470 000 € 306 000 €
Valmentaja Timo Rauhala Timo Karvinen
Kasvattiseura SHG NRG

Pronssiottelu alkaa klo 13 ja finaali klo 16.

Etsi luettavaa