Hyppää sisältöön

Mitä bägissä? Will Zalatoris on pallonlyöjä jumalan armosta ja tällaisilla työkaluilla hän tekee taikojaan

Will Zalatoriksen bägissä on 14 Titleistin mailaa. KUVAT: GETTY IMAGES

FedEx Cupin kärkeen ennen kahta viimeistä kilpailua noussut Will Zalatoris luottaa täysin Titleistin mailoihin.

Kun tilastoja katsoo, viime viikolla uransa ensimmäisen PGA Tour -voittonsa napannutta Will Zalatoris taistelee Englannin Matthew Fitzpatrickin kanssa kiertueen parhaan pallonlyöjän tittelistä.

Strokes gained -tilastossa Zalatoris on kiertueen ykkönen lähestymislyönneissä ja yhdestoista avauksissa. Tiiltä viheriölle -tilastossa hän on puolestaan toisena, edellään vain Fitzpatrick.

Viheriöihin hän osuu 70,8 prosentin tarkkuudella ollen tässä tilastossa kahdeksas. Avauksiaan hän takoo keskimäärin 287 metrin päähän, vain yksitoista PGA Tour -pelaajaa lyö pidemmälle.

Mikäli Zalatoriksen lähipeli olisi lähelläkään samaa tasoa kuin hänen taitonsa pallonlyöjänä, hän olisi todennäköisesti napannut jo uransa ensimmäisen major-voiton.

Vaikeaksi viritetyillä major-kentillä korostuu hyvä pallonlyöminen, joten ei ole ihme, että 26-vuotias teksasilainen on napannut yhdeksässä pelaamassaan arvoturnauksessa kolme kakkossijaa ja yhteensä kuusi sijoitusta kahdeksan parhaan joukkoon.

Will Zaratoriksen major-esiintymiset

20182019202020212022
Masters Tournament2T6
PGA ChampionshipT8T2
US OpenCUTT6CUTT2
The Open Championship*WDT26
Lähde: Wikipedia, *The Openia ei pelattu 2020

Pallonlyöjän välineet

Hyvän pallonlyöjän tunnistaa yleensä siitä, että he pelaavat blade-mailoilla. Zalatoris ei kuitenkaan ole valinnut bägiinsä vaikeita muscleback-bladeja, vaan välinekumppaninsa Titleistin T100-raudat. Monen tour-pelaajan suosima malli on niin lähellä perinteisiä bladeja kuin mahdollista.

Pienehkössä lavassa on ohut ns. topline eli yläreuna ja painoa osumakohdan takana, mutta myös jonkinverran kehäpainoisuutta, mikä parantaa niiden anteeksiantavuutta.

Rautasetti täydentyy hieman helpommalla Titleist T200 -sarjan rautakolmosella.

Puumailoina Zalatoris käyttää Titleistin viimeistä huutoa olevaa TSR-sarjaa. Mallisto on itse asiassa niin uusi, ettei sitä ole vielä tullut edes kauppojen hyllyille.

Nostokulmaa hänellä on puumailoissa maltillisesti: draiverissa 8 ja spoonissa 13 astetta.

Erikoiswedgejä Zalatoriksen settiin mahtuu kolme: 50, 54 ja 60 astetta. Gap wedge ja sand wedge ovat ”hyllytavaraa”, mutta lob wedge on prototyyppi.

Zalatoriksen pienistä haasteista puttaamisen kanssa kertoo se, että hän luutii palloa viheriöllä pitkävartisella ja mallet-mallisella putterilla. Strokes gained -puttitilastossa Zalatoris on tällä kaudella sadan parhaan heikommalla puolella.

Will Zalatoriksen välineet

MailaLapaVarsi
DraiveriTitleist TSR3 8º A1 SureFitFujikura Speeder TR 661 X
Väyläpuu 3Titleist TSR2+ 13ºFujikura Ventus TR Blue 8 X
Driving Iron (3)Titleist T200Nippon N.S. Pro Modus3Osta tästä >>
Raudat (4–PW)Titleist T100True Temper Dynamic Golf Tour Issue X100Osta tästä >>
GW ja SWTitleist Vokey Design SM9 (50º ja 54º) True Temper Dynamic Gold Tour Issue X100Osta tästä >>
LWTitleist WedgeWorks Proto (60º) Dynamic Gold Tour Issue X100 shafts
PutteriScotty Cameron Phantom X 11

Etsi luettavaa