Hyppää sisältöön

Mitä bägissä, Tony Finau? Voittoputkessa olevalla pelurilla löytyy bägistään maila, jota hän ei hevillä vaihda

Tony Finaun bägistä löytyy yksi maila vuodelta 2016. KUVA: GETTY IMAGES

Hiljattainen kaksi turnausta PGA Tourilla perättäin voittaneen Tony Finaun bägistä löytyy – ainakin omistajalleen – todellinen aarre.

Vuonna 2016 yhdysvaltalainen Nike lopetti golfmailojen valmistuksen. Jättiyhtiön yksi viimeisistä malleista oli samana vuonna julkaistu Nike Vapor Fly Pro -raudat.

Kyseinen kehäpainoinen, helpohko malli on ilmeisesti onnistunut suunnittelultaan, sillä sellainen löytyy edelleen voittoputkeen PGA Tourilla yltyneen Tony Finaun bägistä.

Vaikka Finaulla on sopimus Pingin kanssa ja hänen 14 mailan yhdistelmänsä koostuu pääosin juuri Pingin mailoista, mahtuu Niken mailan lisäksi kaksi muutakin poikkeusta: Callawayn väyläpuu ja Titleistin WedgeWorksin kustomoitu lob wedge.

Ylivoimaisesti mielenkiintoisin näistä on tietenkin juuri Niken maila.

Driving Ironin korvike

Nike Vapor Fly Pro -mallia Finau käyttää ikään kuin nykyisin suosittujen driving ironien korvikkeena. Mailassa on grafiittivarsi, ja se on tietysti huomattavasti helpompi kuin amerikkalaistähden käyttämät Ping Blueprint -bladet.

Finau otti Nike Vapor Fly Pro -mailan käyttöön jo vuonna 2016, jolloin hän oli Niken sopimuspelaaja. Kun Nike lopetti mailojen valmistuksen, Finau siirtyi Pingin leiriin ja luopui ainakin hetkittäin myös tästä nykyisestä luottomailastaan.

Vuosina 2017–19 bägissä oli driving ironin paikalla ainakin Callawayn ja Pingin tuotteita, mutta viimeistään heinäkuussa 2020 Finaun bägiin oli jälleen ilmestynyt tuttu, mustalapainen ja sinisellä Swoosh-logolla varustettu maila.

Ja siitä lähtien se on myös pysynyt Finaun arsenaalissa.

Tosin kyseessä ei ole se alkuperäinen maila, jonka hän otti käyttöön kuusi vuotta sitten. Finau nimittäin kertoi kesäkuussa golfvälineisiin erikoistuneelle GolfWRX-sivustolle, että joutui ottaneen varamailan käyttöönsä, koska alkuperäinen kului käyttökelvottomaksi.

”Minulla oli se käytössäni noin kuuden vuoden ajan ja toivon, että voin käyttää tätä mailaa kuudesta seitsemään vuotta”, Finau laskeskeli.

Onneksi Finaun varastosta löytyy vielä yksi Vapor Fly Pron rautakolmosen lapa, joten ihan vähään aikaan hänen ei tarvitse mielitiettyään vaihtaa toiseen.

Finau on nyt 32-vuotias, joten halutessaan hän voi pelata tällä lapamallilla pitkälle nelikymppiseksi saakka.

Mikä sitten on tarinan opetus? No tietenkin se, että toimivaa golfmailaa ei kannata vaihtaa vaihtamisen ilosta.

Tony Finaun välineet

MailaLapaVarsi
DraiveriPing G425 LST (9° –> 7°)Mitsubishi Diamana D+ Limited 70 TX
VäyläpuuCallaway Rogue ST (14°)Mitsubishi Diamana D Limited 80 TX
Rauta 3Nike Vapor Fly ProGraphite Design Tour AD DI Hybrid 105 X
Raudat 4–PWPing BlueprintNippon N.S. Pro Modus3 Tour 120 X
Gap wedge ja Sand wedgePing Glide 4.0 (50° ja 56°)Nippon N.S. Pro Modus3 Tour 125 X
Lob wedgeWedgeWorks Prototype (60°)T, Nippon N.S. Pro Modus3 125 Wedge
PutteriPing PLD Anser 2 D
Lähde: GolfWRX

MAINOS. Golf Sky avaa uuden golfoutletin Vuosaaressa sijaitsevaan Planmeca Arenaan. Lue lisää >>.

Etsi luettavaa