Hyppää sisältöön

Mitä bägissä? Rory McIlroy lyö palloa pitkälle – näin se näkyy hänen bäginsä sisällössä

Rory McIlroyn caddie on ollut jo vuosia Harry Diamond. KUVA: GETTY IMAGES

Rory McIlroy nousi tällaisella setillä CJ Cupin voittoon ja maailmanlistan kärkeen.

Neljä wedgeä alkaa olla standardi huippupelaajien arsenaalissa eli yleensä settiin kuuluvan pitching wedgen lisäksi pelaajalta löytyvät bägistä gap wedge, sand wedge ja lob wedge.

Neljällä wedgellä pelaajat pyrkivät tilkitsemään mailojen välisiä eroja lyhyillä matkoilla, koska pyrkimyksenä on päästä avauslyönnillä mahdollisimman lähellä viheriötä.

Mutta jos lyönnit ovat kovin pitkiä, saatetaan tarvita lisävoimia wedgejen sijaan pitkän pään mailoihin, koska muuten mailojen väliset erot lyöntimatkassa kasvavat pommittajilla liian suuriksi.

Tämä näkyy myös maailmanlistan ykköseksi takaisin nousseen Rory McIlroyn setissä. McIlroy on nykyään PGA Tourin pitkälyöntisin pelaaja yhdessä Cameron Champin kanssa, kun Bryson DeChambeau vaihtoi LIV Golfiin.

Roryltä löytyy bägistään sekä puu 5 että rautakolmonen, jotka ovat yleensä huippupelaajilla vaihtoehtoja toisilleen. Wedgejä hänellä onkin tämän vuoksi vain kolme: 46-asteinen PW, 54-asteinen GW ja 58-asteinen SW / LW.

Kun draiveri menee keskimäärin 290 metrin päähän ja puukolmosen mitta on 266 metriä, jäisi spoonin ja rautakolmosen väliin liikaa matkaa, kun McIlroy pyrkii lähes poikkeuksetta lyömään pallon kahdella lyönnillä viheriölle myös par 5 -rei’illä.

Muuten pohjoisirlantilaisen bägissä ei ollut voittoisassa CJ Cupissa mitään yllätyksiä, vaan setti on melko konservatiivinen: siitä ei löydy hybridejä tai driving ironeita, vaan kolme puuta, seitsemän blade-rautaa, kolme wedgeä ja mallet-mallinen putteri.

Koska Rory on TaylorMaden tallipelaaja ja näkyvin kasvo Tiger Woodsin ohella, kaikki 14 mailaa on tietysti valmistettu yhdysvaltalaismerkin pajalla.

Pallona hän käyttää TaylorMaden TP5x:ää.

Rory McIlroyn bägin sisältö

MailaLapaVarsi
DraiveriStealth Plus (9°)Ventus Black 6X
Puu 3SIM2 3-Wood (15°)Kai’li White 80TX
Puu 5Stealth Plus (19°)Ventus Black 9X
Raudat (3–9)Rors Proto IronsProject X Rifle 7.0
Wedget Milled Grind 3 (46°, 54° ja 58°)Project X Rifle 6.5
PutteriSpider X Hydro Blast

Etsi luettavaa