Hyppää sisältöön

Mitä bägissä? Jon Rahmin draiverissa on yllättävän paljon nostokulmaa

Jon Rahm on Callaway sopimuspelaaja. KUVA: GETTY IMAGES

Sunnuntaina voittaneen Jon Rahmin draiverissa on suuri loft ja putterissa pitkä varsi.

Espanjan Jon Rahm palasi takaisin voittojen tielle PGA Tourilla lähes vuoden kestäneen voitottoman jakson jälkeen sunnuntaina Meksikossa.

Maailmanlistan kakkonen voitti Mexico Openissa lyönnin turvin ennen Tony Finauta, Brandon Wuta ja Kurt Kitayamaa.

Tilastojen perusteella Rahm täräytti viikon aikana pidempiä draiveja kuin Cameron Champ, joka johtaa PGA Tourin pisimpien draivien tilastoja tällä kaudella.

Mielenkiintoinen yksityiskohta Rahmin välineissä on se, että hänen draiverinsa nostokulma on yli 11 astetta. Kun puhutaan todella suurella mailanpäännopeudella lyövästä huippupelaajasta, Rahmin nostokulma on paljon.

Yleensä huippupelaajat pyrkivät minimoimaan alakierteen määrää maltillisella nostokulmalla. Esimerkiksi Champilla nostokulma on 9 astetta ja sairauslomalla ranneleikkauksen jäljillä olevalla Bryson DeChambeaulla se on ainoastaan 7 astetta.

Rahmin draiveri on Callaway Rogue ST Triple Diamond, jonka nuppi on hieman maksimia eli 460 cc:tä pienempi. Myös Rahmin muut puumailat ovat samaa mallisarjaa.

Rahm on Callaway sopimuspelaaja, jonka kaikki mailat ovat yhdysvaltalaismerkin valmistamia. Kolmen puumailan lisäksi häneltä raudat nelosesta pitching wedgeen (Apex TCB). Välillä Rahm käyttää myös driving ironia (X Forged UT) puuviitosen asemesta.

MAINOS. Callawayn uudet Rogue ST -tuoteperheen mailat löydät parhaaseen hintaan Golf Skyn verkkokaupasta ja myymälöistä. Tästä ostamaan >>

Kolme wedgeä ovat Callawayn Jaws Forged -mallistosta. Niiden nostokulmat ovat 52, 56 ja 60 astetta.

Rahmin putteri on Callawayn kuuluvan Odysseyn mallistosta. Whtie Hot OG Rossie on pienilapainen mallet-putteri. Rahmilla on putterissaan 37-tuumainen varsi eli kolmisen tuumaa standardia pidempi.

Pitkää vartta selittää se, että Rahm on 188 senttiä pitkä ja että hänellä on melko pysty puttiasento.

VälineMerkki ja malli
DraiveriCallaway Rogue ST Triple Diamond (11,2°)
Puu-3Callaway Rogue ST Triple Diamond T HL (15°)
Puu-5Callaway Rogue ST Triple Diamond T (18°)
RaudatCallaway X Forged UT (20,5°), Callaway Apex TCB (4-PW)
WedgetCallaway Jaws Forged (52°, 56° ja 60°)
PutteriOdyssey White Hot OG Rossie S (37-tuumainen)
PalloCallaway Chrome Soft X
Lähde GolfWRX

Etsi luettavaa