Hyppää sisältöön

Mitä bägissä, Cameron Smith? The Open -voittaja käytti St Andrewsissä mailaa, jota ei vielä löydy kaupoista

Cameron Smith ja hänen caddiensä tutkivat lauantaina pallon makuuta caddiensa Sam Pinfoldin kanssa. KUVA: GETTY IMAGES

Cameron Smithillä on sopimus Titleistin kanssa, mutta silti hän kantoi bägissään myös kahta Mizunon mailaa viime viikolla The Openissa.

Cameron Smith, 28, pääsi sunnuntaina särpimään olutta The Open Championshipin voittopystistä The Claret Jugista. Hän päihitti toiseksi tulleen Cameron Youngin lyönnillä ja kolmanneksi sijoittuneen Rory McIlroyn kahdella.

Kyseessä oli majoreissa perinteisesti erinomaisesti menestyneen aussin ensimmäinen voitto golfin arvoturnauksissa – ja tällaisilla välineillä hän sen nappasi.

Puissa riittävästi nostokulmaa

Kestää vielä hetki, ennen kuin Titleistin TSR-malliston mailat tulevat myyntiin kauppoihin. KUVA: GETTY IMAGES

Mielenkiintoisin maila Smithin bägissä on eittämättä draiveri, sillä kyseistä ajuria ei vielä löydy edes kauppojen hyllyiltä. Maila on Smithin välinekumppani Titleistin uusi TSR3-mallin maila.

Välinemerkki tiedotti kesäkuussa, että se tuo kyseisen mallin metallipuut ensin kiertuepelaajien käyttöön kerätäkseen niistä käyttökokemuksia huipuilta mailojen kehitystyön viimeistelyä varten. Sen jälkeen ne tulevat myyntiin golfmyymälöihin.

Klubipelaajan kannalta huomionarvoista on se, että Smithin lavassa on huomattavan paljon nostokulmaa, sillä sen 10-asteinen lapa on säädetty 10,75 asteeseen.

Toisin sanoen, jos sinulla on vaikeaa saada palloa riittävän korkealla kaarelle pallon lentomatkan maksimoimiseksi – kuten monella harrastajalla on – älä epäröi hankkia riittävän suurella nostokulmalla varustettua draiveria, sillä välineiden tehtävänä on helpottaa peliä.

Myös Smithin puukolmosen nostokulmaa on säädetty hepommaksi. 15 asteen sijaan mailassa on 15,75 astetta nostokulmaa. Väyläpuun osalta Smith luottaa Titleistin TSi2-mailaan.

MAINOS. Hanki Titleistin TSi-puut ja hybridit edullisesti Golf Skystä. Tästä ostoksille >>

Pitkä rauta korvasi puuseiskan

Vaikka usein Smithin bägissä on puuseiska, St Andrewsissä se oli hyllytettynä. Sen sijaan hänellä oli bägissään ylimääräinen pitkä rauta, jotka olivat Mizunon Pro Hi-Fli -mallistosta. Nämä mailat olivat mustia aina lapaa ja vartta myöten aivan kuten Smithin muutkin raudat ja wedget.

Raudoissa hän luottaa välinekumppaninsa Titleistin T100-rautoihin. Smith otti mailat käyttöönsä samantien, kun ne ilmestyivät. Myöhemmin ainoastaan mailojen väri on vaihtanut mustaksi.

Smith pitää mailoissa erityisesti siitä, että sen lyhyissä raudoissa lavan kantaosaa on hieman jyrsitty pois, minkä ansiosta lapa makaa mukavasti myös hieman epätasaisella alustalla.

Mustaa väriä Smith perustelee sillä, että se näyttää vähän ”tiukemmalta”, eikä se kiillä yhtä pahasti silmään auringossa.

Wedge-setti PW:stä SW:hen on Titleistin tuoreimmat Vokey Designit. Sen sijaan LW on prototyyppi avain kuten Scotty Cameronin putterikin.

MAINOS. Kattavasti Titleistin mustia Vokey Design SM9 -wedgejä saatavilla Golf Skyssä. Kurkkaa valikoima >>

Pallona hän käyttää Titleistin ProV1x:ää.

MailaMalliVarsi
DraiveriTitleist TSR3 (10° säädetty 10,75°)Fujikura Ventus TR Blue 6 X
Väyläpuu (3)Titleist TSi2 (15° säädetty 15,75°)Fujikura Ventus TR Blue 8 X
Pitkät raudatMizuno Pro Hi-FliKBS Tour 130 X Custom Matte Black
Raudat 5–9Titleist T100 BlackKBS Tour 130 X Custom Matte Black
WedgetTitleist Vokey Design SM9 Jet Black (46-10F, 52-08F, 56-08M), Titleist WedgeWorks Proto Jet Black (60-T)
KBS Tour 130 X Custom Matte Black
PutteriScotty Cameron 009M Prototype
Cameron Smithin välineet

Juttua on korjattu. Smith käytti kilpailussa Titleistin TSR3-mailaa eikä TSR2:ta, kuten jutussa aiemmin luki.

Etsi luettavaa