Hyppää sisältöön

Mitä bägissä Nelly Korda – miksi olympiavoittaja päätyi harrastelijan draiveriin?

Nelly Korda siirtyi alkuvuodesta Callawayn draiverista Titleistiin

Nelly Kordan bägissa on pelkästään Titleistin tuotteita. Kotonaan Kordalla on tehokas tapa harjoitella samanaikaisesti taitoa sekä stabiliteettiä.

Viimeisistä neljästä kilpailustaan kolme voittanut Nelly Korda onnistui olympialaisissa pelin osa-alueista parhaiten avauksissaan (+6,788 Strokes Gained -tilasto)
LPGA:lla hän on koko kauden tilastojen mukaan kymmenenneksi pisin, (249 metriä), väylätarkkuuksissa kuitenkin vasta 61:s (73,4 %).

Tokiossa hän oli oman pelinsä päällä erittäin hyvin myös lähestymisissä (+5,9 SG) ja putissa (+3,36). 

Negatiivisen merkin hän sai ennen numeroita viheriön ympäristön tapahtumista, (-1,635) joka jarrutti häntä voittamasta lyöntiä isommalla marginaalilla.

Korda pelaa Titleistin ja Scotty Cameronin tuotteilla.

Miksi Nelly Korda päätyi harrastajille suunnattuun draiveriin?

Mielenkiintoisin valinta bägissä on ehdottomasti hänen draiverinsa. Titleistin TSi1 on suunnattu pelaajille, joiden mailanpään vauhti on alle 90 mailia tunnissa. 
Korda ei luonnollisestikaan lukeudu tähän ryhmään, hänen pallon lähtönopeutensa on Titleistin ilmoittamien tietojen muaan 150 mailia tunnissa, josta voidaan arvioida mailanpään vauhdiksi hieman yli 100 mailia tunnissa.

”Olimme Nelly Kordalla draiveria fitatessasamme jo päätymässä Titleistin TSi2-draiveriin, jolla hän sai 5 mailia lisää vauhtia verrattuna edelliseen merkkiinsä”, kertoo Titleistilla Kordan räätälöintiä johtanut J.J. Van Wezenbeeck

”Nelly Korda kuitenkin tykästyi TSi1:n lavan muotoon. Hän löi sillä hyvällä itseluottamuksella. Kordalla on taipumusta missata osumiaan kannan puolelle, jolloin puumailojen tuotekehitysyksikön johtaja Stephanie Luttrell näki tässä Korda peukuttamassa vaihtoehdossa hyviä perusteita”, Van Wezenbeek kertoi Titleistin tiedotteessa.

”Hän löysi mailan rakenteesta etuja, etenkin CG:n sijainnista lavassa, sen anteeksiantavuuteen liittyen. Kun haimme testien kautta parhaan mahdollisen lapa- ja varsiyhdistelmän säätöineen, Nelly Korda sai edelliseen draiveriinsa verrattuna 10-15 jaardia lisää mittaa ja parempaa tarkkuutta TSi1:lla lyödessään”, Van Wezenbeeck yksinkertaisti.

Titleist TSi1 on kokonaispainoltaan noin 40 grammaa normaalia kevyempi ja Korda sen ensimmäinen käyttäjä ammattilaiskiertueilla.Puttien määrällä mitattuna Nelly Korda on LPGA:lla tilastoissa 19:s keskiarvolla 29,35 kierrosta kohden

Puttien määrällä mitattuna Nelly Korda on LPGA:lla tilastoissa 19:s keskiarvolla 29,35 kierrosta kohden
GETTY IMAGES

Nelly Kordan bägin sisältö olympialaisissa

  • Draiveri: Titleist TSi1, 10 astetta, varsi Graphite Design Tour AD IZ6, Stiff 
  • Väyläpuu: Titleist TSi2, 16.5 astetta, varsi Fujikura Ventus Red 70, Stiff
  • Väyläpuu: Titleist TSi2 21 astetta, varsi Mitsubishi Tensei AV Raw Blue, 75 Stiff
  • Raudat: Titleist T100 (5-PW), varsi Aerotech SteelFiber i80cw, F4 
  • Wedget: Titleist Vokey Design SM8 (50-08F, 54-10S, 58-08M), varsi Aerotech SteelFiber i95cw, Stiff
  • Putteri: Scotty Cameron Special Select Squareback 2 Prototype
  • Pallo: Titleist Pro V1

Mainos: Titleistin tuotteet myynnissä Golf Skyn liikkeissä ja verkkokaupasta

Etsi luettavaa