Hyppää sisältöön

Mitä bägissä Charlie Woods – Pelaako Tigerin poika miljoonien arvoisella mailalla?

Charlie Woodsin bägissä oli muun muassa Taylor Maden uusi Stealth-draiveri.

Charlie Woods pelasi TaylorMaden vielä julkaisemattomilla Stealth-väyläpuilla, modifioiduilla blade-raudoilla ja putterilla, jonka arvo hipoo taivaita.

Lyhyt katsaus vielä viime viikon spektaakkeliin eli PNC Championshipiin, jossa Tiger ja Charlie Woods varastivat show’n, vaikka voiton vei kaksi John Dalyä.

Nimittäin yksi asia on kisasta vielä käsittelemättä: millä mailoilla kauniilla ja virheettömällä svingillä palloa lyönyt Charlie pelasi kisassa.

Lähdetään liikkeelle väyläpuista

TaylorMaden Stealthin ensiesittely

Charlie sai kisaan TaylorMaden uunituoreet Stealth-mallin väyläpuut. Mallisto sai vasta hiljattain USGA:n hyväksynnän, ja kauppojen hyllyille uudet puumailat tulevat  vasta ensi vuoden puolella.

Koska mailaa ei ole vielä virallisesti julkistettu, tietoa uutuudesta on tarjolla rajallinen määrä.

Kuvien perusteella mailassa on yksi mielenkiintoinen tekninen uutuus: lavan punainen osumapinta on valmistettu hiilikuidusta. Kruunuosa on myös hiilikuitua, mutta rungossa on käytetty myös titaania.

TaylorMade on siis tuomassa välinemarkkinoille jotain uutta, sillä tähän asti eri valmistajien puumailojen osumapinta on pitkälti ollut valmistettu kestävästä titaanista.

Täysin uusi innovaatio hiilikuidusta valmistettu osumapinta ei toki ole, sillä MyGolfSpy-sivusto kertoi, että TaylorMade toi vuonna 2015 Japanin markkinoille TaylorMade Royal Gloire -mallin, jonka osumapinta oli toden totta hiilikuitua.

Hintaa mailalla oli tuhannen dollaria, eikä siitä tullut maailmanlaajuista tuotetta.

Osumaan hiilikuitu tuskin tuo mitään radikaalia uutta, sillä ns. trampoliiniefektin vaikutus on rajattu tiukasti golfin säännöissä. Se hyöty hiilikuidusta kuitenkin on, että materiaali on kevyttä, jolloin painoa voidaan optimoida entistäkin paremmin haluttuihin kohtiin lavassa.

Draiverina Charlie käytti TaylorMaden SIM-mallia, mutta isä-Woodsilla oli bägissään Stealth-draiveri.

Stealth-malleja on kaksi: TaylorMade Stealth ja TaylorMade Stealth Plus, jota Tiger kisassa käytti. Ne eroavat eniten toisistaan siinä, että Stealth Plus -mallin pohjassa on 10 gramman liukuva paino.

Modifioidut blade-raudat

Erittäin harva 12-vuotias pelaa taotuilla blade-raudoilla. Charlie Woods on eri maata. Hänen bägistään löytyi nimittäin TaylorMaden P7TW-malli.

Mailat eivät ole kuitenkaan tavanomaiset bladet, sillä lavan takaosata sekä kärjen että kannan puolelta oli poistettu massaa, jolloin mailat muuttavat kehäpainosemmiksi ja anteeksiantavimmaksi.

Samalla tietysti lavan massa kevenee, mikä helpottaa saamaan lisää mailanpäännopeutta.

Valitsemalla pojalleen bladet, Tiger on kertonut opettavansa pojan nimenomaan pelaamaan golfia. Bladeilla esimerkiksi kierteiden työstäminen on helpompaa kuin anteeksiantavilla mailoilla.

Miljoonien eurojen putteri?

Yllättävää kyllä, Charlie Woodsin bägin kallein maila saattaa kuitenkin olla hänen putterinsa.

Charlien käytössä on nimittäin isänsä varakappale Scotty Cameronin Newport 2 GSS -mallista.

Golf.comin mukaan putteri vaikutti olevan täydellinen kopio isänsä mailasta grippiä ja lavan takaosan Tiger Woods -leimaa myöten.

Vastaavia Tiger Woodsin varaputtereita on silloin tällöin päättynyt huutokaupattavaksi. Esimerkiksi viime elokuussa sellainen myytiin lähes 400 000 dollarilla, mutta Charlien käyttämä putteri on paljon tuota arvokkaampi.

Eräs välineasiantuntija twiittasi PNC Championshipin aikaan, että Tigerin ja Charlien käyttämät kulmaraudat saattavat olla kaksi maailman merkittävintä putteria maailmassa.

”Niiden arvo yhteensä saattaa olla paljon enemmän kuin golfkentän, jolla he pelaavat”, arvioi Ryan Carey, joka on golftarvikkeisiin erikoistuneen huutokauppakamarin perustaja.

On selvää, ettei Charlie Woodsin golfura tule jäämään ainakaan välineistä kiinni.

Etsi luettavaa