Hyppää sisältöön

Minnin ja Mikon Pro-Am keräsi 31 000 euroa junnuille: ”Toivottavasti tämä kehittää junnugolfia”

Minni ja Mikko lahjoittivat omat palkkionsa kisan järjestämisestä kotiseurojensa junnuille

Suomen kautta-aikojen parhaat golfarit Minni Blomqvist-Kakko ja Mikko Ilonen löivät hynttyyt yhteen ja laittoivat kasaan golfkilpailun junnugolfin hyväksi. Yritystapahtuma keräsi eri seurojen junnutoimintaan 31 000 euroa.

Minea Blomqvist-Kakko ja Mikko Ilonen taustavoimineen painoivat alkuvuoden pitkää päivää järjestääkseen suuren pro-am tapahtuman yrityksille, jonka aatteena oli kerätä seurojen junnutoimintaan ja sen kehittämiseen tärkeitä euroja. Kisan yhteydessä järjestettiin myös valmennusseminaari seuravalmentajille, jossa oli mukana 20 asiasta kiinnostunutta valmentajaa. 

Minnin tiistaiaamu sujui jo perheen parissa. Kaapo Kakko veteli Espoon kodissa ympyrää, Elmeri oli suunnannut jo kohti koulua omatoimisesti kävellen 700 metrin matkan. Mies Roope Kakko pakkaili laukkujaan ja on suuntaamassa Helsinki-Vantaalle, josta matka vie kohti Pohjois-Irlantia. 

Tapahtuma sujui Minnin mukaan upeasti ja se tulee varmasti saamaan jatkoa myös ensi vuonna. 

”Idea ei niinkään ollut se, että kerättäisiin rahaa junnujen harrastamiseen, joka on Suomessa jo todella edullisella tasolla eri seuroissa. Minulle ja Mikolle tärkeintä oli saada luotua resursseja aktiivisille seuroille junnutoiminnan kehittämiseen, jotta saamme jatkossakin luotua loistavat puitteet lasten ja nuorten kehittymiseen golfareina”, Minni taustoittaa. 

Minni puhuu paljon ja usein myös asiaa. Parinkymmenen minuutin puhelussa 34-vuotias paluuta kisakentille tekevä Minni muistaa paljon omasta nuoruudestaan ja korostaa joukkueen merkitystä yksilölajissa. 

”Me lähdettiin aina kisoihin jenginä ja meillä oli huoltaja tai huoltajat mukana. Tosi yhteisöllinen porukka on tärkeä asia matkalla kehittymiseen, pitää olla kavereita kenen kanssa treenata ja pelata. Toivommekin, että junnujen valmennustoimintaa kehitetään entistä enemmän sitä kohden. Mitä enemmän valmentajat pääsevät kisareissuille mukaan joukkueen kanssa, sitä paremmat edellytykset pelaajilla on kehittyä ja pelata hyvin kisoissa”, Minni kertoo. 

Minnille ja Mikolle tärkeä asia on aina ollut valmentajien ammattitaito. Viisi seuraa kuittasi mukavan shekin pro-amista ja he saavat käyttää rahan juuri kuten haluavat. Minni ja Mikko aikovat kuitenkin laittaa shekin matkaan pienet saatesanat. 

”Toivotaan, että ainakin osa rahoista käytettäisiin juuri valmentajien kouluttamiseen ja kisareissuihin. Uskon, että todella moni valmentaja tekisi mielellään vaikka täysipäiväisesti töitä junnujen parissa, mutta eurot sijaitsevat ihan muualla. Se ei taloudellisesti ole helppo yhtälö oikein milläkään osapuolelle, mutta toivottavasti asiat kehittyisivät siihen suuntaan”, Minni toivoo. 

Tapahtuman järjestämisestä vastanneet Minni ja Mikko lahjoittivat omat ”palkkionsa” kisan järjestämisestä suoraan omien seurojensa juniorityöhön. Näin Pickaan juniorit ja Lahden Golfin juniorit saivat molemmat samaisen 5 000 euron shekin kuin kisan voittoon pelannut Nokia River Golfin joukkue. 

Etsi luettavaa