Hyppää sisältöön

Miltä puolelta tiipaikkaa kannattaa pelata?

Vesieste on vasemmalla

Tiipaikalla voidaan tehdä peliä helpottavia valintoja.

Tiipaikalla pallo tulisi aina asettaa sille puolelle, jossa sijaitsee väylän pahin este tai vaara. Esimerkiksi jos vesieste on väylän vasemmalla puolella, tiiaa pallo tiipaikan vasempaan reunaan. Silloin lyönnin tähtäys suuntautuu hieman enemmän vaarasta poispäin ja epäonnistunut lyönti päätyy entistä useammin väylälle. Jos taas tiiaat pallon tiipaikan oikeaan reunaan, joudut tähtäämään enemmän esteen suuntaan ja tuot vaaran helpommin peliin. 

Tiipaikan puolella voi olla suuri vaikutus lyöntien onnistumiseen. Oikea kulma saa lyönnin näyttämään helpolle. Lyöntipaikan valintaa voi käyttää myös oman pelin tendenssien kontrolloimiseen. Jos lyöntien on tapana karata oikealle, tiiaa tiipaikan oikeaan reunaan. Jos taas vedot vasemmalle vaivaavat peliä tiiaa tiipaikan vasempaan reunaan. Näin missattu lyönti päätyy useammin parempaan paikkaan. 

Par-kolmosilla voit miettiä tiipaikkaa tilanteen mukaan. Jos lippu on oikealla on pallo helpointa saada lipulle pelaamalla tiipaikan vasemmasta reunasta. Mutta jos lipusta oikealla on paha este, voit tiiata oikeaan reunaan ja pelata varmemmin griinin keskelle. 

Mieti tiipaikkaa seuraavalla kierroksella ja lyönnit saattavat onnistua helpommin. 

Etsi luettavaa