Hyppää sisältöön

Miljoonapotteja tarjolla holareista amatööreille – golf siirtyy uudelle aikakaudelle

Tuomas Renlund on yksi lukuisista suomalaispelaajista

Myös amatöörit voivat vuodenvaihteen jälkeen vastaanottaa rahapalkintoja hole-in-onesta kentällä, rangella tai erikoistapahtumissa menettämättä amatöörioikeuksiaan. USGA:n ja  R&A:n yhdessä tekemä päätös tuo varmasti tarjolle uudentyyppisiä kilpailuja ja tapahtumia lajin suosion kasvattamiseksi.

Golfin säännöistä ja kehittämisestä yhteistyössä päätöksiä tekevät järjestöt USGA sekä R&A ilmoittivat maanantaina päätöksestään, jolla golfissa käytössä olevaa tiukkaa ammattilaistenja amatöörien välistä eroavaisuutta häivytetään hole-in-onen osalta.

Vapaasti suomennettuna sääntömuutos on seuraavanlainen:

Amatööri saa vastaaottaa  rajoittamattoman arvoisen palkinnon, mukaanlukien rahaa hole-in-onesta  golfkierroksella. Sama käytäntö tulee voimaan myös tilanteissa ja tapahtumissa jotka eivät liity golfkierrokseen (range, golfsimulaattori, puttiviheriö) mukaanlukien kisat joissa osallistujalla on mahdollisuus useampaan yritykseen hole-in-onen saavuttamiseksi, edellyttäen että lyötävä matka on vähintään 50 jaardia.

Vuodenvaihteeseen asti voimassa olevien amatöörisääntöjen mukaan palkinnon arvo, jonka amatööri on voinut ottaa vastaan on ollut 750 dollaria.

Suomalaisessa golfissa sääntöasioissa tunnetuin ja arvostetuin tuomari Arto Teittinen pitää kehityssuuntaa hyvänä.

”Jo muutaman vuoden ajan amatöörit ovat saaneet vastanottaa palkinnoksi kierroksen yhteydessä pidetyistä holarikisoista tavarapalkintoja, kuten autoja. Nyt on mahdollista järjestää tapahtumia myös kierroksen ja kentän ulkopuolella ja tuoda palkinnoksi rahaa, se on uutta”, Teittinen kiteyttää sääntöuudistuksen tärkeimmät pointit.

”Oletettavaa on, että maailmalla, mutta myös Suomessa tulee markkinoille harrastajille tarjolle erikoistapahtumia, joissa osallistumismaksuillakin saadaan aikaan potteja, joista onnistuja kuittaa sievoisen summan kahisevaa”, Teittinen ennustaa.

Suuressa maailmassa, USA:ssa ja etenkin Aasiassa, jopa miljoonan dollarin potit onnistumisesta tullevat houkuttimiksi. Suomessakin kisojen järjestäjät perinteisten golfkeskusten ulkopuolelta pistävät varmuudella mietintämyssyn päähän uuden mahdollisuuden auetessa vuodenvaihteen jälkeen. 

Etsi luettavaa