Hyppää sisältöön

Mikot kunniakkaasti maaliin Kiinassa – kisa venyy maanantaihin

Mikko Ilonen yrittää kesyttää Valderraman vaikean kentän.

Mikko Ilosen ja Mikko Korhosen vahva kausi sai jatkoa Kiinassa Shenzhen Internationalissa. Ilonen merkautti itsensä lopulta parhaaksi suomalaiseksi – top-10 sijoitus jäi jälleen harmittavan lähelle. Mikko Korhonen otti tasaisen varman pelin myötä suuren shekin ja maailmanlistan pisteitä. Voittotaistelu on tasainen ja se käydään loppuun maanantaina.

European Tourin Kiinan kierros alkoi suomalaisittain hyvin. Kaikki kolme ottivat rahakkaassa kilpailussa jatkoonpääsyt ja tulevat täten pönkittämään asemia rahalistalla. Mikko Ilosen kisa oli nousujohteinen hamaan tappiin saakka ja lopulta top-10 sijoitus jäi vain parin lyönnin päähän.

Ilonen pelasi tasaisen vahvasti kierrostulokset 72-70-68-70 (-8), jolla hän kisan päätettyään on sijalla T13. Kentällä on vielä pelaajia, mutta sijoitus tuskin tulee juurikaan muuttumaan nykyisestä. Samaa sijaa Ilosen kanssa jakoivat Miguel Angel Jimenez ja Julien Quesne. Palkintorahaa urakasta tulee noin 39 000 euroa.

”Kärkeen nouseminen on jäänyt pienestä kiinni, pelillisesti paketti on hyvässä kunnossa. Shenzhenissa pelasin pari oikein hyvää kierrosta, kahtena ensimmäisenä en vain onnistunut tekemään tulosta. Lähipeli oli hampaatonta, se vei mahdollisuudet”, Ilonen sanaili top-10 sijan lipsahtamista käsistä.

Mikko Korhonen jäi Ilosesta lopulta kolme lyöntiä yhteistuloksellaan -5. Korhonen jakaa sijaa 25 urakan päätyttyä. Viimeisenä päivänä kortissa oli neljä birdietä, tupla ja kaksi bogia. Paluu kisakentille oli oiva työnäyte jatkaen Korhosen tuttua tasaista rahatehtailua.

Roope Kakko pelasi sunnuntaina aamulla edellisen kierroksen loppuun upeasti. Roope merkautti tuloksen -4 tehtyään aamulla kovaa tulosta ennen lähtöään viimeiselle kierrokselle tuloksesta -4. Viimeinen kierros ei enää sujunut ja Roope pelasi sen tulokseen 75 (+3) päätyen lopulta sijalle 45. Tämä tarkoittaa kuitenkin hyvää shekkiä, joka tulee olemaan reilut 10 000 euroa.

Suomalaisten matka jatkuu ensi viikolla Pekingiin, jossa käydään Volvo China Open.

Kärjessä jatketaan vielä maanantaina, sillä ukkoset pitivät aikataulut kireänä myös sunnuntaina. Kärjessä on kuusi pelaajaa lyönnin sisällä toisistaan, Scott Hend lyönnin päässä tosin jo maaliin pelanneena. Lee Slattery, Soomin Lee ja Alex Levy pitävät kärkipaikkaa tuloksessa -14. Lyönnin päässä kentällä ovat vielä Joost Luiten ja Brandon Stone. Bubba Watson nousi kovalla 66 (-6) kierroksellaan jakamaan seitsemättä sijaa kilpailussa.

 

Etsi luettavaa