Hyppää sisältöön

Mikko Rantanen ylivoimainen Speedgolfin SM-kisoissa: ” Olen oppinut pelaamaan”

Mikko Rantanen pelasi toisen kerran urallaan alle parin. Ensimmäinen alitus tuotti MM-kultaa.

49-vuotias Mikko Rantanen (72-71,-1) häikäisi lyöntipelituloksellaan Linna Golfissa pidetyissä Speedgolfin SM-kisoissa. Naisten sarjan paras oli Milla Hallanoro, senorien kultamitalin kuittasi Timo Eskeli.

Hallitseva maailmanmestari Mikko Rantanen saavutti uransa toisen SM-kultamitalin Speedgolfissa tavalla, joka herättää hämmästystä ja kunnoitusta. Hän kipitti kuuden mailansa kanssa Linna Golfin 5 800 metrisen kentän kahden kierroksen yhteisaikaan 1 h 51 min ja 34 sekuntia. Kierrosta kohden keskiarvoksi tuli 55 minuuttia 47 sekuntia.

Lyöntipelitulokset olivat häikäisevia, yhteistulos yhden alle parin (143). Tällä mittarilla lähimmäksi päässyt Janne Linnermo (155) hävisi Rantaselle 12 lyöntiä.

”Oli kyllä vahva veto, lyönti on ollut tikissä koko kauden. Tässä kisassa oli vielä se haaste meillä kaikilla, että maanantain kierros pelattiin myöhään illalla, toinen kierros jo aamuvarhain tiistaina”, Rantanen kertoi kisan päätyttyä

”Olen pelannut tällä kaudella todella paljon,  koronan aiheuttamat lomautukset ja Uudenmaan kaikkien kenttien (50 kenttää) kiertäminen antoivat hyvän pohjan. Kun pelaa joka päivä, rutiini tuo varmuutta peliin.”

Mikko Rantanen, Milla Hallanoro ja Timo Eskeli kartuttivat Pickala Golfin kultamitalisaldoa kolmella Speedgolfin SM-kisoissa

Mikko Rantanen, Milla Hallanoro ja Timo Eskeli kartuttivat Pickala Golfin kultamitalisaldoa kolmella Speedgolfin SM-kisoissa

Lyöntipelinsä vakauteen kovassa vauhdissa Rantanen arvioi johtuvan myös aiempaa monipuolisemmasta harjoittelusta talvikaudella. 

”En ole juossut lainkaan lenkkejä. Harjoittelu on koostunut hiihtämisestä, fillaroinnista sekä uimisesta. Myös lihaksiston ja kropan huoltoon olen panostanut aiempaa enemmän.”

Rantasella oli matkassaan molempina päivinä draiveri, puu-kolmonen, raudat 6,9 ja SW sekä putteri.

”Otin spoonin matkaan sen johdosta, että Linna Golfissa oli mahdollista päästä par-viitosia perille kahdella lyönnillä.”

Hopealle sijoittunut vuoden 2018 mestari Henrik Honkalehto oli kahdella kierroksella 2 minuuttia 57 sekuntia nopeampi. Rantanen oli kuitenkin  22 lyöntiä Honkalehtoa (143-165) edellä, joten eroksi tuli  yli 19 pistettä.

Miesten sarjan pronssimitalin kuittasi Jari Pitkälä

Naisia oli mukana kolme. Lajin ylivoimainen valtiatar Milla Hallanoro pelasi 4 900 metrisellä kentällä tuloksen 81 ja käytti siihen aikaa reilut 66 minuuttia.

Pojat 50+ sarjan ykkönen oli Timo Eskeli (88+ 64 min 19 sek) .

Speedgolfin SM-kisat, Linna Golf

Etsi luettavaa