Hyppää sisältöön

Mikko Rantanen pelaa 50 päivässä kaikki Uudenmaan kentät – mitä erilaisimmilla tavoilla

Mikko Rantanen aikoo pelata kaikki Uudenmaan kentät 50 päivässä.

Golfalan moniottelija Mikko Rantanen aloittaa 20-osaisen blogisarjan, jossa hän pelaa monella erikoisella tavalla kaikki Uudenmaan alueen ogolfkentät seuraavan 50 päivän aikana. Mikko kirjoittaa kenttien tilanteesta ja pohtii ajankohtaisia aiheita golfin parissa.

Sain ajatuksen blogin kirjoittamisesta sen jälkeen, kun jäin lomautetuksi huhtikuun alussa. Halusin keksiä jotain mielenkiintoista tekemistä golfin parissa ja jakaa hieman normaalista poikkeavia golfelämyksiä sekä tarinoita golfyhteisön kanssa.

Silloin Uusimaa oli vielä eristettynä ja päätin pelata kaikki alueen kentät sekä kirjoittaa näiden kuulumisista. Uusimaa ei enää ole eristyksessä, mutta pelaan silti alueen kaikki noin 50 kenttää (37 golfseuraa) mukaan lukien par 3 -kentät (yhteensä 963 reikää) seuraavan 50 päivän aikana.

Lyhyt esittely alkuun lienee paikallaan: olen Mikko Rantanen, entinen ammattilaispelaaja ja nykyisin Golf GameBookin liiketoiminnan kehitysjohtaja. Golfalalla olen ollut monessa mukana mm. Suomen PGA:n ja Golfliiton toiminnanjohtajana. Golfia olen pelannut 40 vuotta, joista ammattilaisena vuodesta 1995 lähtien. Olen edelleen Suomen PGA:n jäsen, vaikka en ammattilaiskilpailuja enää säännöllisesti pelaa.

Jokaisessa blogissa kirjoitan lyhyen raportin kyseisen kentän tai kenttien tilanteesta, millä tavalla pelasin ja valitsen jonkun aiheen, jota käsittelen blogissa. Tässä ensimmäisessä aiheena ovat ”Mun tavat pelata” golfia. Tämä siitä syystä, että pelaan golfia jo nyt poikkeuksellisen monella eri tavalla ja blogisarjan aikana näitä tulee vielä paljon lisää!

Kerrottakoon tähän alkuun, että harrastan välillä ihan tavallistakin golfia perheeni ja kavereiden kanssa, ja välillä pelaan kisoja niin klubi-, SM- kuin PGA-tasollakin. WHS-aikakauteen siirryttäessä ammattilaiset saivat virallisen golftasoituksen ja minulle siunattiin +0.8. Kiitos ja kumarrus Skotlannin ja USA:n golfloordeille, händäri asettui mielestäni ihan kohdilleen.

Pelaan yli puolet golfkierroksistani normaalista poikkeavasti. Löysin speedgolfin viisi vuotta sitten ja innostuin siitä välittömästi. Loistava kuntoilumuoto, kierros taittuu noin tunnissa, ehtii pelaamaan enemmän, ja se on parantanut normipelaamistani. Speedgolfissa pelataan kierros juosten ja kilpailuissa tulokseen lasketaan mukaan myös aika. Perustettuani Speedgolf Tourin Suomeen, juoksugolf lähti kulkemaan sen verran hyvin, että voitin lajin maailmanmestaruuden vuonna 2018.

Teen speedgolfista vielä ihan oman blogin, kerron mistä on tarkemmin kyse ja miksi sinunkin kannattaisi sitä kokeilla.

Peli sujuu myös vasurilta

Vuosi sitten päätin kokeilla ja kokeilun innoittamana aloittaa golfin pelaamisen vasemmalta puolelta. Sain vasurikavereiltani välineet, liityin toisella identiteetillä erään golfseuran jäseneksi ja jätin kaikista golfkierroksista tasoitustuloksen.

Ensimmäinen kierros oli huikea (tasoituksella 54, pelitasoitus 65): 102 lyöntiä, nettotulos 37, 71 pistettä ja händäri laski 29:ään. Uskallan väittää, että montaa 35 alle tasoituksen pelattua kierrosta ei ole loordien järjestelmiin jätetty.

Viime kauden päätteeksi HCP oli 16,5 ja WHS:n myötä nyt 15,0. Tästäkin pelitavasta ja vasuri-identiteetistäni kirjoitan lisää seuraavissa blogeissa.

En siis harrasta mitään ’vaniljagolfia’ vaan haen pelaamiseen erilaisia mausteita tuomaan siihen lisää mielenkiintoa, uusia ulottuvuuksia sekä haasteita. Suosittelen muillekin, kun golfikää alkaa kertymään ja haluaa kokeilla uusia seikkailuja rakkaan harrastuksen parissa.

Sea Golf Rönnäs ja Virvik Golf

Molemmat kentät ovat tällä hetkellä auki niin omille kuin vieraspelaajillekin koronarajoituksin. Rönnäsin kenttä on itseasiassa ollut auki lähes koko talven, enemmän kuin mikään muu Suomen kenttä. Molemmat ovat erittäin pelattavassa kevätkunnossa.

Rönnäsin Meri-kentällä pallo rullaa griineillä oikein mukavasti. Kentillä ei kierrosteni aikana ollut aamulla sataneen ja iltapäiväksi sulaneen lumen sekä muutenkin kolean kelin seurauksena paljon pelaajia, joten pelivauhti oli aika reipas.

Tarkemmat ajankohtaiset tiedot kannattaa katsoa kenttien nettisivuilta: Sea Golf Rönnäs & Virvik Golf.

Päivän pelitilastot

Blogin teeman johdattelemana päätin pelata kentät kaikilla eri tavoilla. Rönnäsin Meri-kentän oikealta puolelta, lyhyemmän Puisto-ysin vasemmalta ja Virvikin juosten.

45 reikää iltapäivän aikana oli piristävä startti Uudenmaan alueen valloitukselle ja peli kulki ihan ok – ei mitään urotekoja tai mainitsemisen arvoisia erikoistilanteita.

Kenttä Reikiä Pelitapa Matka Aika Kalorit Lyönnit
Sea Golf Rönnäs, Meri 18 Oik. kävellen 9,4 km 1,55 858 72 (par)
Sea Golf Rönnäs, Puisto 9 Vas. kävellen 3,8 km 0,54 425 43 (+9)
Virvik Golf 18 Oik. speedgolf 7,7 km 1,10 772 76 (+4)

Seuraan jokaisen kierroksen ja kentän osalta myös keskeisiä fitness-tilastoja, joiden avulla selvitetään paljonko kaikkien Uudenmaan alueen kenttien pelaamiseen kuluu aikaa, kertyy matkaa, palaa kaloreita ja tulee lyöntejä.  Näiden osalta järjestän GoGolfin kanssa lukijoille veikkauksen allekirjoittaneen kaikkien Uudenmaan alueen kenttien pelaamisen osalta:

Lähimmäksi arvannut saa green feen kahdelle jollekin Uudenmaan alueen kentälle. Voit osallistua kommentoimalla blogiin tai tätä uutista käsittelevään Facebook-postaukseen 24.4. klo 23.59 mennessä.

Arvioi oikein 50 päivässä kertynyt matka, kulutetut kalorit ja lyönnit. Pari vinkkiä: Yllä olevat tulokset ja tilastot antavat suuntaa. Pelaan noin joka kolmannen kierroksista vasurilta.

Seuraava blogi muutaman päivän päästä – kenttänä silloin Nevas Golf ja Porvoo Golf. Jutussa aion pohtia, kuinka suurilla ryhmillä pelaaminen on järkevää korona-ajan jälkeen, kun nyt on totuttu kahden ryhmissä pelaamiseen.

Voit seurata pelejäni ja Uudenmaan alueen golfvalloitusta tulosten osalta Golf GameBook -sovelluksessa (Mikko Rantanen, HCP +0.8).

Mikko Rantanen on entinen golfammattilainen ja nykyinen speedgolfin maailmanmestari. Tässä juttusarjassa golfalan monitoimimies aikoo kiertää kaikki Uudenmaan alueen kentät 50 päivän aikana.

Etsi luettavaa