Hyppää sisältöön

Mikko Rantanen Academyn “Stanley Cup Edition” golfkisa Hills by GoGolfissa

Colorado Avalanchen riveissä pelaava jääkiekkoilija Mikko Rantanen liittyi kesällä siihen harvalukuiseen suomalaisjoukkoon, joka on onnistunut voittamaan NHL:n mestaruuden ja nostamaan mestarijoukkueelle luovutettavan himoitun Stanley Cup -pokaalin. 

Tuoreen mestarin nimeä kantava Mikko Rantanen Academy “Stanley Cup Edition” golfkisa pelattiin elokuussa Hills by GoGolfin kentällä Vihdissä. Rennoissa tunnelmissa käyty joukkuescramble keräsi varoja Rantasen nimeä kantavan jääkiekkojuniorien akatemiatoiminnan kehittämiseksi. 

Sankari itse saapui paikalle Hillsin kentälle lomatunnelmissa – trendikkäästi ja tyylinsä mukaisesti hieman myöhässä, ja suuntasi ryhmäkuvan kautta suoraan ykkösväylän tiiboksiin. Kisan jälkeisessä tilaisuudessakin Rantaselle riitti kiirettä. Mies sai kirjoitella nimmareita palloihin ja muihin kilpailun palkintoihin, esiintyä kuvissa yhden sun toisen kanssa, sekä antaa haastatteluja.

Mikko Rantanen Academy golfkisan osallistujajoukko yhteiskuvassa.

Kolmen vuoden ajan pyörineen Mikko Rantanen Academyn idean alkuunpanijaksi Rantanen mainitsee maajoukkueympyröiden kautta tutuksi tulleen Jukka Lohvan

“Jukka otti yhteyttä ja esitti idean, kun vastaavaa akatemiatoimintaa ei oikein Suomessa ollut. Tykkäsin ajatuksesta, koska olen itse saanut käydä pikkupojasta asti leireillä, ja muistan kuinka hauskaa niissä oli. Muistan hyvin Selänteen leirit esimerkiksi Vuokatissa ja leirit Turussa ja sen lähialueilla, joissa sain pyöriä mukana. Jotenkin siitä tuli semmoinen olo, että voisi olla ihan hauskaa olla leiri omalla nimellä, ja että antaa lapsille mahdollisuuden harrastaa. Siitä sitten homma lähti rullaamaan.”

Mikko Rantanen ja Jukka Lohva.

Academy toteutettiin ensimmäisen kerran kesällä 2020. Kaikille seurataustasta riippumatta avoimen toiminnan tavoite on saada nuoriso liikkumaan järjestämällä tietyille ikäluokille tasokas leiri, joka toimii akatemia-nimellä sen takia, että samat ikäluokat pysyvät koossa useamman vuoden. Tänä vuonna ikäluokista vanhimmat ovat 2010 syntyneitä, ja nuorimmat 2013. Jokaiselle leirille mahtuu noin 140 junioria.

“He, jotka ovat olleet mukana edellisenä vuonna, ovat tervetulleita uudestaan, tarkoitus on että leirille tultaessa kohtaisi tuttuja naamoja. Leirijärjestelyissä tavoitteena on satsata laatuun. Hyvät ruokailut, hyvät valmentajat, ja mahdollisimman ammattimainen ympäristö, jotta nuorille pystytään heti pienestä pitäen opettamaan niiden merkitys. Nyt leirejä on ollut kolmena vuotena ja ollaan onnistuttu hyvin siinä.”

Katso koostevideolta tunnelmia päivän tapahtumista.

Kestosuosikki uuden tilanteen edessä

Päivätyöt rapakon takana jatkuvat syyskuun puolella alkavalla tiiviillä harjoitusleirillä, jonne kahdeksanteen NHL-kauteensa valmistautuva Rantanen aikoo saapua hieman etuajassa.

“Siellä on hyvä treenata. Kolmisen viikkoa pidin ansaittua lomaa ja heinäkuun viimeisellä viikolla aloin jo harjoittelemaan kotimaassa. Preseasonilla meillä on ensin parin viikon harjoitusleiri, sitten on kuusi peliä, joista varmaan kolmessa pelaan.”

Tulevalla kaudella Colorado Avalanche on jälleen yksi NHL:n suurista ennakkosuosikeista, kuten se on ollut jo muutaman viimeisen vuoden ajan. Hallitsevan mestarin päänahka on aina haluttu, mutta Rantanen uskoo joukkueensa olevan valmis vastaamaan uuden tilanteen tuomaan haasteeseen.

“Kaikki haluaa tietysti voittaa puolustavan mestarin, mutta varmaan sitä ollaan totuttu ennakkosuosikin viittaan jo ennen tätä kauttakin. Viimeiset pari kolme vuotta Coloradolta on aina odotettu paljon, ja ollaan oltukin siellä kärkikahinoissa runkosarjassa, mutta sitten on jäänyt aina vähän vajaaksi. Nyt vihdoin päästiin maaliin asti.”

Unelmalistalla myös olympiakulta

Jokainen NHL-pelaaja haaveilee Stanley Cupin voittamisesta, ja sen saavutettuaan tietysti mestaruuden uusimisesta. 25-vuotias Nousiaisista maailmalle ponnistanut Rantanen nostaa rinnalle myös toisen tulevaisuuden unelman.

“Olympialaiset 2026, jos silloin jo pääsisi NHL-pelaajat mukaan. Siinä olisi sellainen unelma jos siellä Suomen maajoukkueen paidassa pystyisi pärjäämään. Se on varmaan seuraava tavoite mitä miettii jääkiekon puolella. Olympiakulta olisi varmaan numero yksi kyllä.”

Kisassa pisimmän draivin ladannut Marko Halonen sai palkinnoksi Jaakko Hietasen ojentaman jääkiekkomailan.
Vihdin Jokikunnassa sijaitseva Hills by GoGolf on erinomainen paikka järjestää yritystapahtumia.

Kuvat: Mikko Rantanen Academy

Etsi luettavaa