Mikko Korhosen ote pitää Hollannissa – Haotong Li hurjassa iskussa

Haotong Li on parhaimmillaan ollut maailmanlistalla 29:s. KUVA: GETTY IMAGES

Mikko Korhonen (-7) oli aamukierroksensa jälkeen kolmantena Dutch Openissa. Kisan johtoon siirtyi perjantaina yhdeksän alle parin pelannut Kiinan Haotong Li.

Tasaisuus on ollut vähemmän yllättävästi Mikko Korhosen (67-70,-7) vahvuus Dutch Openin kahtena ensimmäisenä päivänä.

Torstain kierroksesta hän selvisi kahdella bogeylla, perjantaina niitä ei tullut yhtään.

Helppo veikkaus on, että kahden kierroksen jälkeen vastaavia kortteja tuskin löytyy kärkikymmeniköstä yhtä enempää, välttämättä ei yhtään.

Parin alittavia tuloksi Korhosella on Bernardus Golfin kentältä kahdelta kierrokselta vain seitsemän, näistä kaksi eagleja.

Toisena päivänä birdierintamalla oli Korhosen osalta valitettavan hiljaista. Ensimmäinen syntyi avausreiällä (10.) toinen ja samalla viimeinen reiällä, joka oli pelijärjestyksessä 16:s, kentän seitsemäs.

Perjantaina Korhosen tuloksen (70,-2) alittajia on varmuudella melkoinen määrä, mutta hän tullee säilymään kärkikymmenikössä lauantain kierrokselle asti.

Aivan omissa korkeuksissaan oli aamulla Haotong Li (-9), joka paransi torstain tulostaan yhdeksällä lyönnillä.

Ulosmenossa (kentän 10-18) Li sai tuloksekseen 29 lyöntiä, seitsemän alle.

Kiinalaisen kahden kierroksen saldo parin alittavien ja ylittävien tulosten osalta on Korhoseen verrattuna kuin toisesta maailmasta. .

Li on tehnyt lähes tuplamäärän parin alittavia tuloksia Korhoseen nähden (13/7). Bogeja hänellä on nelinkertainen määrä (8/2).

Näistä huolimatta eroa miesten välillä on vain kaksi lyöntiä.

McIlroyn kukistaja oli The Openissa kolmas

Haotong Li on juniorista asti ollut Kiinan suurin lupaus, joka on kyennyt haastamaan isoja tähtiä vielä aikuisiällä.

Kirkkaimmat saavutukset ovat The Openin kolmas sija 2017. Tuollloin hän pelasi päätöskierroksella tuloksen 63 ja sijoittui Jordan Spiethin voittamassa majorissa kolmanneksi.

2018 Li voitti Dubai Desert Classicissa tiukassa voittotaistossa Rory McIlcoyn lyönnillä.

2020 johti ennen viikonlopun kierroksia PGA Championshipia kahdella lyönnillä sijoittuen lopulta sijalle 17.

Säännöllisestä kilpailemisesta huolimatta vuodet 2020-2021 olivat PGA Championshipia lukuunottamatta sysimustia vasta 26-vuotiaalle kiinalaiselle.

Vuodenvaihteessa sijaluku oli 460:s, josta Li on kahden top-10 sijoituksen myötä noussut lähes 200 sijaa ylemmäs.

Viikonloppuna Lin esitys ja mahdollinen menestyminen tulevat saamaan erittäin paljon huomiota osakseen.

Kalle Samooja (70-74, par) oli kierroksensa lopetettuaan 71:s ja niukasti cut-rajan ulkopuolella.

Sami Välimäki (-2) pelaa iltapäivän viimeisissä ryhmissä.